Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του 23χρονου Kώστα Πολύζου, η μητέρα και ο πάτριος του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για το φόνο του νεαρού. Το σώμα του βρέθηκε σε χωράφι του πατριού του, κατασπαραγμένο από αγρίμια.

Το ζευγάρι εντοπίστηκε στην Ελευσίνα καθώς είχε φύγει από την Κοζάνη, περίπου το φθινόπωρο του 2011, λίγο καιρό μετά το έγκλημα. Όσοι τους γνώριζαν σοκαρίστηκαν.

«Είναι αδύνατον να το έκαναν αυτό το πράγμα σαν γονείς! Συγκλονιστήκαμε, ταχτήκαμε, στεναχωρηθήκαμε» λέει γειτόνισσα του ζευγαριού.

Το κίνητρο του εγκλήματος, σύμφωνα με την αστυνομία ήταν τα χρήματα. Το νήμα της ζωής του νεαρού κόπηκε για ένα δάνειο 250.000 ευρώ που είχαν πάρει η μάνα του και ο πατριός του στο όνομα του, πλαστογραφώντας την υπογραφή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι καβγάδες ήταν καθημερινοί καθώς ο νεαρός δεν άντεχε τα οικονομικά βάρη που του ��ίχε φορτώσει το ζευγάρι. Ο φόνος έγινε μετά από έναν τέτοιο έντονο καβγά, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

«Δικαιώνεται η ψυχή του φίλου μου. Θα ηρεμήσει η ψυχή του εκεί ψηλά που είναι» λέει ο κολλητός του, Σπύρος.

Μετά το έγκλημα η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση του και υποστήριξε ότι είδε τελευταία φόρα τον γιο της όταν της είπε ότι πάει σε έναν φίλο του. Μάλιστα τον αναζητούσε και μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής Φως στο Τούνελ. Η μητέρα και ο πατριός κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού, ψευδορκία και πλαστογραφία. Θα οδηγηθούν στον ανακριτή Κοζάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΞΕΣΠΑ ο κολλητός του Κωστή: «Δεν ήταν μητέρα αυτή. Ήταν σε πλήρη αδιαφορία»

Η μάνα και ο πατριός του Κωστή κατηγορούνται ότι παραβίασαν το μισό ποινικό κώδικα!

Η κραυγή της μάνας του Κωστή Πολύζου τη στιγμή της σύλληψής της-Τι φώναξε στους αστυνομικούς​​