​Μπαρούτι μυρίζουν τα μπλόκα στη βόρεια Ελλάδα. Χιλιάδες τρακτέρ έκλεισαν το μεσημέρι τμήματα της Εγνατίας οδού με τους αγρότες να στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση.

Απειλούν να προκαλέσουν γενικό μπλακ άουτ, κλείνοντας τη Δευτέρα επ' αόριστον το εθνικό δίκτυο της χώρας σε δεκάδες κομβικά σημεία, αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Αυτή την ώρα 50 μπλόκα υπάρχουν σε όλη την χώρα και περισσότερα από 15.000 τρακτέρ έχουν κλείσει όλο το Εθνικό δίκτυο!

Αυγά πέταξαν Σερραίοι αγρότες στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Το εξαγριωμένο πλήθος ξήλωσε τις σημαίες από το μπαλκόνι και μετά τις έκαψε στο δρόμο μαζί με τις αφίσες του κόμματος.

AΓΡΙΝΙΟ

Απίστευτες είναι οι εικόνες από τον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στο Αγρίνιο. Αγρότες παρουσίασαν ένα σκετσάκι, στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Βαγγέλης Αποστόλου εμφανίζονται ως τζιχαντιστές και αποκεφαλίζουν έναν αγρότη και έναν κτηνοτρόφο.

Σήμερα το μεσημέρι παρέλυσε για δύο ώρες το εθνικό δίκτυο στη βόρεια Ελλάδα. Τα μπλόκα σε Έβρο, Κομοτηνή, Καβάλα, Δράμα, Ημαθία και Σέρρες έκλεισαν την Εγνατία οδό, αλλά και τα τελωνεία στα ελληνοβουλγαρικά και ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΗΜΑΘΙΑ

Οι αγρότες από τον κόμβο της Κουλούρας που ενδυναμώθηκαν και με την παρουσία αγροτών από Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά έκλεισαν την Εγνατία οδό και δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στο μπλόκο έως ότου χρειαστεί.
Ο αποκλεισμός προκάλεσε ταλαιπωρία σε δεκάδες Ι.Χ. και φορτηγά, ενώ κάποιοι οδηγοί δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους.

Στο Νομό Πέλλας, έχουν στηθεί τρία μπλόκα συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το σημείο που θα ενωθούν. Σήμερα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά - Έδεσσα στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν την γέφυρα στα Σέρβια στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών - Έδεσσας.

ΚΑΒΑΛΑ

Δυναμική είναι παρουσία των τρακτέρ και στην Καβάλα. Η Εγνατία αποκλείστηκε συμβολικά στον κόμβο της Χρυσούπολης με τους αγρότες να διαμηνύουν οτι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

ΗΛΕΙΑ

Το μεσημέρι έκλεισε και ο κόμβος της Μαραθιάς στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, ενώ κτηνοτρόφοι έκαψαν άχυρα στο δρόμο.

HLEIA1_533_355.jpg

ΠΑΤΡΑ

Εκρηκτική είναι η ατμόσφαιρα για το ασφαλιστικό και στην Αχαΐα. Την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, απέκλεισαν λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα οι αγρότες που έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή.

Σύμφω��α με τους εκπροσώπους των αγροτών, ο αποκλεισμός είναι συμβολικός και διήρκησε για περίπου μία ώρα. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μετέβη στην Πάτρα, ώστε να μιλήσει σε εκδήλωση του εμπορικού συλλόγου. Λίγο αργότερα αναγκάστηκε όμως, να τη ματαιώσει, καθώς κηρύχθηκε ανεπιθύμητος από το συγκεντρωμένο πλήθος που τον περίμενε έξω από το κτίριο.

ΛΑΡΙΣΑ

Σε ευρεία σύσκεψη καλούν τους φορείς της Θεσσαλίας την Κυριακή στις 12 οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση.

Στ�� μεταξύ συνεχίζεται η προσέλευση τρακτέρ στην περιοχή - οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι έχουν ξεπεράσει τις 2.000- με αποτέλεσμα να γίνεται το αδιαχώρητο, τόσο επί της ΠΑΘΕ οπού έχουν παραταχθεί σε διπλή σειρά, αλλά πλέον και στον παράδρομο, όπου επίσης έχουν παραταχθεί τρακτέρ προκειμένου να χωρέσουν όλα. Γι’ αυτό και η διακοπή της κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει στην περιοχή και η κυκλοφορία για 30 χλμ περίπου, διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές που έχει υποδείξει από χθες η Αστυνομία.