​Σας κεραυνός εν αιθρία έπεσε το πρωί της Παρασκευής η είδηση ότι η μητέρα του Κωστή Πολύζου και ο πατριός του συνελήφθησαν στην Ελευσίνα για τη δολοφονία του. Ήταν πριν από πέντε χρόνια όταν ο Κωστής Πολύζος εξαφανίστηκε από το σπίτι του.

4d82c82b29c8b1da80274520c9487faf.jpg
Οχτώ μήνες μετά ένας αγρότης θα πέσει πάνω στο μισοφαγωμένο από τα σκυλιά πτώμα του σε χωράφι της οικογένειας του πατριού του. Όλους αυτούς τους μήνες που αγνοούταν η μητέρα του, η οποία σήμερα κατηγορείται για τον φόνο του, έβγαινε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» κλαίγοντας και έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει.

ν.κ.jpg
Μάλιστα, όπως βλέπετε, σε κάποια από τις εκπομπές είχε εμφανιστεί και ο πατριός του ο οποίος ζητούσε να μιλήσουν όσοι ήξεραν κάτι, χωρίς να δώσουν τα στοιχεία τους με εκείνη να συμπληρώνει ότι «ελπίζουμε πως το παιδί μας είναι ζωντανό».

Τα κενά που οδήγησαν στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας

Πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι, εξαρχής υποστήριζαν πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν τους δολοφόνους λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι σαν να τον κατάπιε το σπίτι του».

060414135855_5884.jpg
Η οικογένεια του υποστήριζε πως γύρισε από το σπίτι του φίλου του Σπύρου που ήταν απέναντι από το δικό του κατά τις 23:30. Στην συνέχεια, όμως έξω από το σπίτι του έφθασε κάποιος άγνωστος με τον οποίο μίλησε και γέλασε, ενώ επέστρεψε μέσα και είπε ότι θα φύγει για λίγο, για να πάει και πάλι στον Σπύρο.

Ωστόσο, τόσο οι γείτονες όσο και οι συγγενείς του πατριού του που έμεναν στον πάνω όροφο υποστήριξαν πως τον είδαν να γυρνάει σπίτι του αλλά όχι να ξαναφεύγει. Μία γειτόνισσα είπε χαρακτηριστικά πως παρά το γεγονός ότι ακούγονται οι πόρτες πάντα όταν ανοίγουν δεν άκουσε το παραμικρό, ούτε καν το υποτιθέμενο αμάξι του αγνώστου.

060414140056_6524.jpg
Την ίδια στιγμή, ο φίλος του που ήταν μαζί του μέχρι τις 23:30 υποστήριξε πως ο Κωστής δεν είχε όρεξη να βγει έξω. Τον παρακαλούσε να βγουν για ένα καφέ ή ένα ποτό και εκείνος αρνιόταν πεισματικά γιατί δεν ήθελε. Κάτι που φαίνεται να ενισχύεται και από τη μαρτυρία μίας γειτόνισσας, η οποία ανέφερε πως τον είδε να μπαίνει στο σπίτι και της φάνηκε να είναι κουρασμένος και να πηγαίνει να ξεκουραστεί.