​Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης πραγματοποίησε τα εγκαίνια του 8ου κατά σειρά Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Περιστερίου και να βοηθήσει 300 τουλάχιστον οικογένειες που, λόγω κρίσης, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Peristeri.jpg
Υποστηρικτές στη νέα αυτή προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Έλληνες ομογενείς από την Αμερική, η Ελληνική Πρωτοβουλία - ΤΗΙ και η Vodafone που θα καλύψουν την λειτουργία του Κέντρου για 3 χρόνια και επισιτιστικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων οικογενειών.

peristeri2.jpg

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ανδρέας Παχατουρίδης (Δήμαρχος Περιστερίου), Αναστάσιος Βρεττός (Πρόεδρος Δ.Σ. Παιδικών Χωριών SOS), Πύρρος Δήμας και Γιάννης Ζερβάκης (Διοικητικός Διευθυντής Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος)

Η ανάγκη για τη λειτουργία ενός νέου Κέντρου δείχνει από μία ότι, η βαθιά κρίση συνεχίζει να πλήττει την Ελληνική οικογένεια και από την άλλη δημιουργεί αισθήματα αλληλεγγύης, ανακούφισης και ελπίδας, γιατί υπάρχουν ακόμα κοινωφελή ιδρύματα, απλοί άνθρωποι, ομογενείς, εταιρείες και δημοτικές αρχές που παλεύουν και προσφέρουν για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση με τις λιγότερες δυνατόν αρνητικές συνέπειες προς την κοινωνία μας και κυρίως προς τα παιδιά.

peristeri4.jpg
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Πύρρος Δήμας, ο κ. Γιάννης Ζερβάκης Διοικητικός Διευθυντής του ΙΣN, η κα Μυρτώ Ξανθοπούλου, Υπεύθυνη Δωρεών Κοινωνικών Προγραμμάτων του ΙΣΝ, ο κ. Αυγουλάς, εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή, η κα Νικόλ Ιωαννίδη, Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone, οι Κοινωνικές ��πηρεσίες του Δήμου Περιστερίου και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

peristeri3.jpg
Από αριστερά προς τα δεξιά: Ανδρέας Παχατουρίδης (Δήμαρχος Περιστερίου), Αναστάσιος Βρεττός (Πρόεδρος Δ.Σ. Παιδικών Χωριών SOS), Πύρρος Δήμας και Γιάννης Ζερβάκης (Διοικητικός Διευθυντής Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος)

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι χάρη στο Ίδρυμα Σ��αύρος Νιάρχος και στην Ελληνική ομογένεια αυτά τα χρόνια της κρίσης, μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας έχουν στηριχθεί περισσότερες από 4.500 οικογένειες και έχουν δημιουργηθεί 70 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες αφορούν κατά 90% επιστημονικό προσωπικό.