Κοινωνική αναταραχή σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Απεργίες, στάσεις, πορείες εργαζομένων, συγκεντρώσεις και καταλήψεις κτιρίων συνέθεσαν το σκηνικό της σημερινής ημέρας σε Αθήνα, Πειραιά αλλά και σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ένα ομοίωμα λαιμητόμου που συμβόλιζε το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, έγινε στάχτη μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας. Το έφτιαξαν οι εκπαιδευτικοί που σήμερα έδωσαν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις.

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας έκαναν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι υπάλληλοι του ναυτικού απομαχικού ταμείου και οι ναυτικοί που κράτησαν και σήμερα δεμένα τα πλοία στα λιμάνια συγκεν��ρώθηκαν στην πύλη Ε3 και πορεύτηκαν προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Η ΠΝΟ αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Ιανουαρίου, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Και οι εργαζόμενοι του γενικού λογιστηρίου του κράτους έκαναν το πρωί συμβολική κατάληψη στην είσοδο του κτιρίου.

Σε κατάληψη της εισόδου του δικαστικού μεγάρου Σπάρτης προχώρησαν και οι δικηγόροι της πόλης, οι οποίοι εμπόδισαν την είσοδο δικαστικών υπαλλήλων, δικαστών και πολίτων.

Οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων αποφάσισαν να απέχουν από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, 1 και 3 Φεβρουαρίου και παράλληλα θα συμμετέχουν στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 του ίδιου μήνα, ενώ κινητοποιήσεις σχεδιάζουν και οι αστυνομικοί.