​Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι αγρότες σε όλη τη χώρα για δεύτερη ημέρα! Στα Τέμπη αποφάσισαν να κλείσουν για δυο ώρες την εθνική οδό την Παρασκευή!

Η Εγνατία οδός εξακολουθεί να είναι κλειστή από χθες στα Κερδύλια. Νέα μπλόκα έχουν στηθεί στον Ορχομενό, την Ανθήλη, τις Μικροθήβες και τη Νίκαια.

Στα διόδια των Μαλγάρων ένταση δημιουργήθηκε το πρωί όταν οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά το δρόμο για μιάμιση ώρα και δεν άφηναν μια έγκυο να περάσει!

Μάλιστα διαμηνύουν ότι θα κλείνουν ανά τακτά διάστημα την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

ΤΕΜΠΗ

Στο μεγαλύτερο μπλόκο αυτό των Τεμπών, τα 1.000 τρακτέρ βρίσκονται δεξιά και αριστερά του δρόμου με αναμμένες τις μηχανές έτοιμα να κόψουν την Ελλάδα στα δύο. Οι αγρότες καταγγέλλουν μάλιστα και σαμποτάζ εις βάρος τους.

Στην Κοιλάδα των Τεμπών συνεχώς καταφθάνουν αγρότες από όλη τη Θεσσαλία και αύριο θα γίνει ο πρώτος συμβολικός αποκλεισμός

ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ

Το τελωνείο του Προμαχώνα πλημμύρισε από τρακτέρ όπως βλέπετε στις εικόνες από drone. Οι αγρότες το απέκλεισαν για μια ώρα το μεσημέρι ενώ την ίδια τακτική ακολούθησαν στα τελωνεία των Κήπων και της Εξοχής.

prom.jpg

ΑΝΘΗΛΗ

Οι αγρότες της Φθιώτιδας βρίσκονται στο μπλόκο της Ανθήλης. Μαζί τους αλιείς από τη Στυλίδα αλλά και ο Δήμαρχος της πόλης Απόστολος Γκλέτσος.

ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Οι αγρότες έκλεισαν το πρωί για 2 ώρες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών και η κίνηση γινόταν από παράδρομο.

ΝΕΣΤΟΣ

Δυναμικό παρών έδωσαν οι αγρότες και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Νέστου. Η Εγνατία οδός έχει κοπεί από χθες στα Κερδύλια και οι αγρότες ετοιμάζονται αύριο να κόψουν και τους παράδρομους. Μπλόκα υπάρχουν στον κόμβο της Χρυσούπολης και το Νέστο.

Υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν ξανά τα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής κλείνοντας ουσιαστικά τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Στην Πελοπόννησο αύριο στις 10 και μισή το πρωί θα κοπεί η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Πατρών στο ύψος της Κορίνθου.

«Ένα από τα πιο ισχυρά το μπλόκο της Νίκαιας», υποστηρίζουν οι αγροτοσυνδικαλιστές

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση τρακτέρ στο κόμβο Νίκαιας -η οποία διήρκεσε ώρες και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο- με τους διοργανωτές να εκτιμούν ότι ο αριθμός των τρακτέρ έχει ξεπεράσει τα 1500.

Αριθμός, που καθιστά το μπλόκο της Νίκαιας ένα από τα πιο ισχυρά μπλόκα που έχουν στηθεί. Μάλιστα, όπως σχολιάζανε αγροτοσυνδικαλιστές των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θ��σσαλίας, που διοργάνωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα την κινητοποίηση των αγροτών, η τόση μεγάλη προσέλευση στο μπλόκο της Νίκαιας καταδεικνύει την «λαϊκή εξέγερση της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Τα τρακτέρ, προερχόμενα κυρίως από την Καρδίτσα και την Λάρισα, αλλά και από τα Τρίκαλα, έχουν παραταχθεί σε διπλή σειρά δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος και οι αγρότες του μπλόκου οργανώνονται για τις παραπέρα κινήσεις τους.