​Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του χωριού Λάππα στην Αχαΐα από την άνανδρη επίθεση ενός 30χρονου σε ένα 7χρονο κοριτσάκι και τη γιαγιά της. Ο Ρουμάνος χτύπησε την ανήλικη και την ηλικιωμένη με… τσεκούρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι λόγοι που οδήγησαν τον δράστη στην επίθεση ήταν οι οικονομικές διαφορές, ενώ ο ίδιος ήταν μεθυσμένος!

Το κοριτσάκι, το οποίο δέχτηκε την τσεκουριά στο κεφάλ�� του, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν έχει διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο ενώ τα δύο επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της υγείας της.

Και η γιαγιά του παιδιού νοσηλεύεται στο Ρίο ενώ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τη συρραφή του άνω δεξιού άκρου.

Ο Ρουμάνος δράστης έχει συλληφθεί από χθες και σήμερα οδηγείται στον Εισαγγελέα, καθώς σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση που ισοδυναμεί με πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.