Επί ποδός βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας αντιδρώντας στα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη γεωργοί και κτηνοτρόφοι κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους με μπλόκα σε κομβικά σημεία, αποκλεισμούς δρόμους και τελωνείων.

Ήδη είναι κλειστός ο κόμβος Κερδυλλίων στην Εγνατία και η εθνική Άρτας-Αθήνας στο ύψος του Κομποτίου.

Επίσης, στον κόμβο Νίκαιας ετοιμάζονται να λάβουν θέση από το μεσημέρι της Πέμπτης εκατοντάδες τρακτέρ αγροτών από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, μετά τον συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τον κόμβο Νίκαιας από σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν οριστεί και στους τρεις νομούς, ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τις 12:00, καθώς στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι και τον κόμβο Κιλελέρ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Σε «θέση μάχης» είναι εκατοντάδες τρακτέρ στα Τέμ��η, εκατέρωθεν του οδοστρώματος.

Στη Θεσσαλονίκη και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

Στον Έβρο σκοπεύουν να αποκλείσουν το τελωνείο στις Καστανιές και τους Κήπους, στο Κιλκίς το τελωνείο των Ευζώνων ενώ το Σαββατοκύριακο αγρότες από τη Φλώρινα και την Καστοριά θα μεταβούν στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής κόβοντας κάθε δίοδο προς το εξωτερικό.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται και οι αγρότες της Στερεάς Ελλάδας, της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι έχουν παρατάξει στην άκρη του δρόμου τρακτέρ.

Νέο μπλόκο ετοιμάζουν οι αγρότες στη Λακωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κομοτηνή: ΕΛΗΞΕ η ��μηρία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης-ΜΠΛΟΚΑ παντού-Πολεμικό το κλίμα