Χιονιάς εξπρές χτυπά από την Δευτέρα το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα λευκά έχουν ντυθεί πόλεις της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας με το χιόνι να φθάνει μέχρι και τη θάλασσα. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέα επιδείνωση του καιρού από το Σαββατοκύριακο.

Τα μαθήματα στα σχολεία θα ξεκινήσουν μετά τις 9 εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών στην Βόρεια Ελλάδα

Μετατίθεται η ώρα έναρξης των μαθημάτων αύριο στα σχολεία της Φλώρινας και του Άργους Ορεστικού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις εν λόγω περιοχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:00 το πρωί, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με απόφαση του δημάρχου Άργους Ορεστικού, τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός ξεκινήσουν τη λειτουργία του�� στις 9.15 το πρωί.

Εν τω μεταξύ στο Δήμο Πολυγύρου σήμερα δεν λειτουργούν τα εσπερινά σχολεία.

Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα τα πάντα είχαν καλυφθεί από το χιόνι που έπεφτε από χθες το βράδυ και τα εκχιονιστικά έπιασαν δουλειά ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Τα σχολεία έκλεισαν λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης ενώ και στη λαϊκή αγορά ελάχιστοι ήταν οι πάγκοι που στήθηκαν.

ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα το χιόνι μέσα στην πόλη έφτασε τα 5 εκατοστά χωρίς όμως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα καθώς το οδικό δίκτυο του νομού παραμένει ανοιχτό.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ο πελαργός που βλέπετε στα Τρίκαλα δεν έφερε την.. άνοιξη αλλά το χιόνι... Η πόλη ξύπνησε στα λευκά τα σχολεία έκλεισαν με τα παιδιά να βρίσκουν ευκαιρία για παιχνίδι στο χιόνι.

pelargos-xionia-trikala-2016.jpg

ΛΕΙΒΑΔΙΑ

Ο χιονιάς για δεύτερη φορά στάθηκε η αιτία για να αναβληθεί ο αγώνας Λεβαδειακός -Ατρόμητος καθώς το γήπεδο είχε καλυφθεί με χιόνι.

ΕΥΒΟΙΑ

Ο χιονιάς χτύπησε και την Εύβοια. Σε Αλιβέρι και Κύμη η χιονόπτωση ήταν τόσο ισχυρή από χθες το βράδυ που το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο. Το χωριό Στροπωδες μάλιστα έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Φλώρινα σήμερα το πρωί, με τον υδράργυρο να δείχνει μείον 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο χιονιάς εξπρές υποχωρεί από σήμερα το βράδυ, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέο κύμα κακοκαιρίας κυρίως με πολικές θερμοκρασίες αυτό το Σαββατοκύριακο.