​Στα κάγκελα βρίσκονται οι δικηγόροι οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές σοκ.

Ο κ. Αλέξης Στεφανάκης Δικηγόρος- Ποινικολόγος δήλωσε στην κάμερα του STAR: «Έρχεται το κράτος, η κυβέρνηση και λέει το εξής καταπληκτικό. Εσείς βάλτε πλάτη εμείς να διορίζουμε και να προσλαμβάνουμε στο δημόσιο και εσείς από το σύνολο του εισοδήματός σας, που δε θα φτάνει πια για να ζήσετε, να δώσετε και κάτι παραπάνω!»

Ο Αλέξης Στεφανάκης είναι ποινικολόγος. Είναι 45 ετών, έχει δύο παιδιά, πολυετή διαδρομή, αλλά βλέπει ότι προσπάθειες ετών τορπιλίζονται:

«Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικηγόρων ήδη χρωστάει και είναι σε ρυθμίσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές. Που θα οδηγήσει αυτό; Ανθρώπους που είναι κοντά στα όρια της σύνταξης να βγουν απευθείας σε σύνταξη, άρα επιβάρυνση του συνταξιοδοτικού και τη νέα γενιά η οποία πλέον να μην ξέρει που να πάει και τι να κάνει».

Με βάση το σχέδιο, δικηγόρος με μηδενικό εισόδημα από τη πρώτη ημ��ρα εγγραφής του στον Σύλλογο θα κληθεί να καταβάλει 2.800 ευρώ εισφορές.

Με άρθρο του στην Αυγή ο Γιώργος Κατρούγκαλος λέει ότι εξετάζεται να μπει όριο εισφορών ανά εισοδηματική κατηγορία. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση με την τρόικα.