Αναβρασμός επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τους αγρότες να πραγματοποιούν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει από τις προηγούμενες μέρες.

2449406.jpg

Στην Άρτα έκαψαν σανό και πέταξαν γάλα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο πραγματοποιούν πορεία με τα τρακτέρ τους προς την πόλη των Ιωαννίνων, με προορισμό την Περιφέρεια Ηπείρου. Επιπλέον, έκλεισαν την εθνική οδό Άρτας- Αθήνας, στο ύψος του Κομποτίου, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν σανό στον δρόμο και πέταξαν γάλα.

2449402.jpg
Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν δώσει ραντεβού σε δυο σημεία, την περιοχή Ανατολή και τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Μάλιστα, στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Γέμισε τρακτέρ η παραλία Θεσσαλονίκης

Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 300 τρακτέρ βρίσκονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, με κατεύθυνση την πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (δίπλα στο κεντρικό λιμάνι της πόλης), όπου έχουν δεμένα τα καΐκια τους αλιείς του νομού. Μερικοί από τους αλιείς άναψαν πυρσούς και καπνογόνα κάνοντας τη συγκέντρωση ακόμη πιο εντυπωσιακή. Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Νίκης!

2449421.jpg

Κατάληψη του ΟΓΑ στην Κρήτη

Ο κακός χαμός επικρατεί και στην Κρήτη… Οι αγρότες του νησιού προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ, ενώ ο πρόεδρος συντονιστικής επιτροπής Αγώνα Πρίαμος Ιερωνυμάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε: «Ο Αλέξης ο Τσίπρας σαν βουλευτής Ηρακλείου ντροπιάζει την Κρήτη. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει από βουλευτής Κρήτης και να πάρει άλλη έδρα. Δεν του ταιριάζει να είναι βουλευτής Κρήτης».

2449409.jpg

Ξύλο και χημικά στην Κομοτηνή

Και στην Κομοτηνή το κλίμα είναι εκρηκτικό με τους αγρότες να παίζουν ξύλο με δυνάμες των ΜΑΤ έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κατά την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Η άρνηση του υπουργού να συναντηθεί με τους διαμαρτυρόμενους ήταν αρκετή για να μετατρέψει την είσοδο του κτιρίου σε ρίνγκ. Τελικά ο κύριος Αποστόλου δέχτηκε να τους δει αλλά δεν επέτρεψε την είσοδο στους δημοσιογράφους.