​Θύελλα έχουν ξεσηκώσει οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό με σχεδόν όλους τους επαγγελματικούς κλάδους να προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Την Τετάρτη, οι αγρότες, αναμένεται να στήσουν μπλόκα σε διάφορα σημεία στις μεγάλες Εθνικές Οδούς (δείτε εδώ περισσότερα) ενώ θα επιχειρήσουν να κλείσουν και τα Τέμπη.

Το μπλόκο των Τεμπών θεωρείται ιδιαίτερης «στρατηγικής» και «συμβολικής» σημασίας και ως εκ τούτου ένα από τα ισχυρά σημεία «πίεσης» των αγροτών για την επιτυχή έκβαση του αγώνα τους. Μάλιστα, ήδη τα τρακτέρ είναι καθοδόν για τα σημεία συγκέντρωσης.

Αλλά και η Πέμπτη αναμένεται να είναι δύσκολη μέρα, καθώς στις 11:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στα προπύλαια από τους επιστημονικούς φορείς.

Η ΓΣΕΕ που εξήγγειλε Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου καλεί όλους όσοι θίγονται από τη λαίλαπα ��ου ασφαλιστικού να συστήσουν κοινό μέτωπο αντίδρασης.

H ΓΣΕΒΕΕ καλεί την ίδια ημέρα τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις τους και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.