Θέση μάχης λαμβάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον Έβρο έως την Κρήτη, οι οποίοι αντιδρούν στο ασφαλιστικό.

Μέχρι αύριο θα έχουν στηθεί περίπου 30 μπλόκα στις εθνικές οδούς, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αλιείς, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς λιμανιών.

Το τελωνείο του Προμαχώνα απέκλεισαν συμβολικά το πρωί αγρότες από τις Σέρρες, ενώ μαζική έφοδο στα Τέμπη θα κάνουν αύριο χιλιάδες Λαρισαίοι αγρότες, οι οποίοι απειλούν να "κόψουν" την Ελλάδα στα δύο.

Οι αγρότες του Έβρου θα κάνουν πορεία αύριο προς το τελωνείο των Κήπων, της Καβάλας θα πάνε στην Εγνατία οδό στο ύψος της Χρυσόπουλης, ενώ μπλόκα θα στηθούν επίσης σε Δράμα, Σέρρε��, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ιωάννινα, Μαγνησία, στη Λάρισα, Βοιωτία, Αργολίδα και Ηλεία.

Στην Κρήτη, αύριο, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στα υποκαταστήματα του ΟΓΑ, ενώ οι αλιείς θα κλείσουν για μισή ώρα τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου.

«Αν δεν πάρετε πίσω το ασφαλιστικό, θα κλείσουμε τις εθνικές οδούς» διαμηνύει ο αγροτικός κόσμος. «Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τη συμφωνία με τους δανειστές», δηλώνει ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης στο Σταρ.