Κατάθεση για τη συνάντηση που είχε με τον Τζέιμς Λέσι, ο οποίος έσφαξε με επτά μαχαιριές την γυναίκα του Λέλα Μαυρομάτη, μπροστά στα μάτια του μεγάλου γιου τους Ιάσονα και στην συνέχεια πήρε τον 4χρονο γιο τους Φοίβο και εξαφανίστηκε από την Ορμύλια Χαλκιδικής, έδωσε τη Δευτέρα ο Αλέξης Κούγιας, στην Ασφάλεια Λάρισας.

kl.jpg

Ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε την Κυριακή ότι συνάντησε τον συζυγοκτόνο δυο ημέρες μετά το έγκλημα, και πιο συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου, στην περιοχή Βαρέα Μεγάρων, όπου ο Λέσι του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπιση του στην δολοφονία της άτυχης Λέλας Μαυρομάτη.

Όπως μεταδώσαμε την Κυριακή στο star.gr, ο Αλβανός συζυγοκτόνος πήγε μόνος του, χωρίς τον μικρό Φοίβο στο ραντεβού και σύμφωνα με τον κ.Κούγια, ο Τζέιμς Λέσι έφτασε στο σημείο συνάντησης με ένα... παλιό πράσινο αυτοκίνητο.

Και ενώ ο κ.Κούγιας συναντούσε τον Αλβανό συζυγοκτόνο, οι αρχές «χτένιζαν» την Χαλκιδική και άλλες περιοχές της Ελλάδας, στην προσπάθεια τους να βρουν ένα σημάδι του Λέσι ή του μικρού Φοίβου, για τον οποίο ανησυχούν ιδιαίτερα ο παππούς και ο μεγαλύτερος αδερφός του. Έτσι με εντολή του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, ελήφθη η κατάθεση του κ.Κούγια, καθώς οι αρχές ενημερώθηκαν ...9 μέρες μετά την επίμαχη συνάντηση, από τις δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου.

Παράλληλα, η αστυνομία ζήτησε την παραγγελία του ανακριτή για να πάρει την κατάθεση του δικηγόρου και να γίνει άρση απορρήτου για το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να ερευνηθούν οι κλήσεις που έγιναν το επίμαχο διάστημα.

Τελικά, η παραγγελία του ανακριτή εστάλη στην Λάρισα, όπου στο μεταξύ είχε μεταβεί ο κ. Κούγιας για κάποια δίκη και την Δευτέρα κλήθηκε και έδωσε κατάθεση. Ο γνωστός ποινικολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τον καταζητούμενο, λέγοντας ότι αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από απόκρυψη.

Ο κ.Κούγιας είπε πως ο άντρας με τον οποίο συναντήθηκε, πιστεύει ότι ήταν ο καταζητούμενος, στον οποίο έθεσε ως όρο να επιστρέψει πρώτα το παιδί στο σπίτι στην Χαλκιδική, αν θέλει να αναλάβει την υπεράσπισή του. Ακόμα και δωρεάν, όπως είπε. Ο Λέσι του απάντησε ότι θα επικοινωνούσε ξανά μαζί του, αλλά από τότε δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής.

Η κατάθεση του κ.Κούγια θα μελετηθεί από τον ανακριτή, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, με βάση τις αναφορές του ποινικολόγου.

Δείτε επίσης:

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ το «οικογενειακό συμβόλαιο» που είχε η μητέρα του μικρού Φοίβου στο ψυγείο της!

ΝΕΕΣ εξελίξεις στο θρίλερ: Το πρόσωπο-«κλειδί» για τον εντοπισμό του Φοίβου