Νομίζετε ότι η Σούλα η κομμώτρια της γειτονιάς σας γεννήθηκε με... αΐδιο; ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΡΚΟ!

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Κομμωτής έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου και έγινε κομμώτρια, όμως το Νομικό Συμβούλιο του κράτους δεν του εκδίδει νέο πτυχίο κομμωτικής! Έτσι στα χαρτιά είναι… άντρας και στην πραγματικότητα… γυναίκα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η υπόθεση ξεκινά το 2003 όταν ο Α.Β τελείωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Αισθητικής Κομμωτικής ιδιωτικού ΤΕΕ της Αθήνας. Αφού ο ΑΒ πήρε το πτυχίο του, αποφάσισε να κάνει επέμβαση αλλαγής φύλου και ζήτησε λίγο αργότερα, επικαλούμενος τον νόμο 4144/2013, την διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του, ώστε τίποτα να μην θυμίζει το γεγονός ότι κάποτε υπήρξε ΑΝΤΡΑΣ! Αν και προσκόμισε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα (βεβαιώσεις γιατρών κα), τονίζοντας την αναγκαιότητα διόρθωσης του ονοματεπώνυμου του ,ώστε αυτό να προσιδιάζει στο νέο του φύλο και έτσι να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν λογάριασε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους!

Μπορεί να εκδόθηκε νέα αστυνομική ταυτότητα για τον Α.Β, ωστόσο το πτυχίο του δεν άλλαξε ποτέ, με την αιτιολογία πως τα πτυχία εκδίδονται μόνο μια φορά !

Μόνη παρηγοριά για τον ΑΒ ότι μπορεί να του χορηγηθεί αποδεικτικό πτυχίου με τα νέα στοιχεία της ταυτότητας του!

Έτσι αν κάποια κομμώτρια έχει στην κορνίζα πτυχίο ενός άνδρα, μην είστε σίγουροι ότι πρόκειται για φίλο, συγγενή ή συνεταίρο! Μπορεί να πρόκειται για την ίδια!