​Μπορεί ο καιρός να μας τα χάλασε για τα καλά, αλλά όσοι θέλετε σήμερα Κυριακή να κάνετε τις αγορές σας, να ξέρετε πως τα μαγαζιά είναι ανοιχτά!

Αυτή είναι η πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων που λειτουργούν τα καταστήματα, ενώ το (προτεινόμενο) ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.

Σε ανακοίνωση τους, οι εμπορικοί σύλλογοι αναφέρουν πως η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική την πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου.

Όσον αφορά στις εκπτώσεις που ξεκίνησαν 11 Ιανουαρίου και τελειώνουν στις 29 Φεβρουαρίου, οι εμπορικοί σύλλογοι συνιστούν στις εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν κατά νου ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής (δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση), ενώ αντίθετα είναι προαιρετική η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.

2333167.jpg

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:

Από την μεριά της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων έχει κηρήξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην ανακοίνωση της, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η μεγάλη πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων αναγκάζεται να εργάζεται και τις Κυριακές, τις περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό και να γίνεται ... λάστιχο στο βωμό της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών ομίλων και των malls, που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής».