​Ολοκληρώθηκε το παλλαϊκό συλλαλητήριο των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ που διοργάνωσαν ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό. Η πορεία κατέληξε στη Βουλή, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές στάθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, όπου φώναξαν συνθήματα κατά του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου.

katse.jpgkatse2.jpg

Στη σημερινή κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ συμμετείχαν καθηγητές, δάσκαλοι, νοσοκομειακοί γιατροί, ενώσεις συνταξιούχων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΕΣΗΕΑ, το Τεχνικό Επιμελητήρ��ο και εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

katse7.jpg

katse8.jpg

Το δικό της μπλοκ είχε η ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Ραχήλ Μακρή,ενώ δόθηκε ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις.

lafas.jpgkatsemakri.jpg

katseraxil.jpg

Ήδη, πάντως, η ΓΣΕΕ προκήρυξε γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου, με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλο να δηλώνει πως «ή θα επιλέξουμε την ασφάλεια του καναπέ ή θα διεκ��ικήσουμε την ασφάλιση».

Παράλληλα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε δράσεις και να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο με συνδικάτα και εργαζόμενους, ενώ με αναμμένες μηχανές είναι και οι αγρότες, οι οποίοι ετοιμάζονται να ξεχυθούν στους δρόμους και δηλώνουν αποφασισμένοι να αποκλείσουν εθνικές οδούς, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.

katse4.jpg

ΒΙΝΤΕΟ STAR