​«Πέπλο» μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο του Βασίλη Λέντερη, ο οποίος βρισκόταν στις φυλακές για τη δολοφονία του αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη.

aaaaaaa_489_355-300x336.jpgimage.jpgmartzaklis.jpg

Ο βαρυποινίτης, Βασίλης Λέντερης, ο οποίος τον Μάϊο του 2014 δολοφόνησε με μαχαίρι τον 35χρονο Ηλείο αστυνομικό Βασίλη Μαρτζάκλη, βρέθηκε νεκρός στο κελί του το πρωί της Πέμπτης και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την αιτία θανάτου.

eba74be87d97acefbb7f58f3cb5fd338.jpg

Η αρχική ενημέρωση απέδιδε το θάνατό του σε παθολογικά αίτια (ανακοπή καρδιάς),ενώ άλλες πληροφορίες λένε ότι βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος μέσα στο κελί του.

Το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδας patrisnews.com, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν νεκρό στο κελί του, στην πτέρυγα βαρυποινιτών, τον Βασίλη Λέντερη, στον οποίο είχε επιβληθεί με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πύργου (τον Απρίλιο του 2015) ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον θάνατο του 35χρονου αστυνομικού και 30 ακόμα χρόνια για επιμέρους αδικήματα.

fubesxsnut55360a51d19bd.jpg

Ο Βασίλης Λέντερης, ο οποίος είχε συλληφθεί λίγο μετά τη στυγερή δολοφονία, ομολόγησε πως ήταν ο δράστης του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Είχε πει τότε ότι το έκανε επειδή... φοβήθηκε ότι θα συ��ληφθεί, κάτι που όπως είχε τονίσει, δεν ήθελε.

dolofonos.png

Το μοιραίο βράδυ

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Κυριακής, στις 11 Μαϊού 2014. Ο 35χρονος αστυνομικός μαζί με έναν φίλο του επέστρεφαν από διασκέδαση. Λίγο πριν από το σπίτι του, ο άτυχος άνδρας αντιλήφθηκε την απόπειρα της διάρρηξης και επιχείρησε να σταματήσει και να συλλάβει τον δράστη. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μαζί με τη σύζυγό του, βλέποντας τον 35χρονο αστυνομικό να κινείται προς το μέρος τους, προσπάθησαν να φωνάξουν πως ο δράστης κρατά μαχαίρι. Όμως εκείνος πρόλαβε να χτυπήσει δύο φορές στην καρδιά και τον πνεύμονα τον άτυχο άντρα, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε τον φίλο του αστυνομικού, που έτρεξε να τον βοηθήσει.