Το βρέφος, που βλέπετε στο βίντεο όπως και η έγκυος γυναίκα, η οποία δέχεται την φροντίδα των εθελοντών στην Μυτιλήνη είναι από αυτούς που στάθηκαν τυχεροί.

Παγωμένοι, παρέμειναν για ώρες στο νερό. Τρία μικρά παιδιά δεν άντεξαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Αιγαίο, ενώ η σορός ενός βρέφους ξεβράστηκε στις ακτές του Φαρμακονησίου.

Την ίδια στιγμή που κάποιοι εθελοντές σώζουν ανθρώπινες ζωές, κάποια μέλη περίεργων ΜΚΟ δημιουργούν ανησυχία στις αρχές. Όπως ο Βρετανός Άντονι Καν που φωτογραφίζεται φορώντας στρατιωτική στολή και οπλισμένος. Βρίσκεται στην Μυτιλήνη ως μέλος ΜΚΟ, που στόχο έχει την διάδοση της ισλαμικής εκπαίδευσης. Μάλιστα φέρεται να είναι και ο ιδρυτής ενός τζαμιού στη Μόρια το οποίο οι αρχές της Μυτιλήνης χαρακτήρισαν παράνομο.

Μια άλλη περίεργη υπόθεση στην Λέσβο αφορά δυο Δανούς αραβικής καταγωγής και τρεις Ισπανούς. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της μεταφοράς μεταναστών στο νησί.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη του Λιμενικού ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια. Σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που διακρίνεται στο βάθος, με τα τουρκικά σκάφη γύρω του, κόλλησε στα αβαθή στην περιοχή Ντιρίμ της Τουρκίας, μετά από μηχανική βλάβη κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Οι Τούρκοι αποκόλλησαν το σκάφος και το ρυμούλκησαν μέχρι την ελληνική οριογραμμή, όπου το παρέλαβε το λιμενικό και το οδήγησε με ασφάλεια στην Σάμο.