​Συλλαλητήριο διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ομόνοια!

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς συμφώνησαν γι' αυτό ερήμην των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική, αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση και όχι για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό».

Μάλιστα και συνδικαλιστικοί φορείς της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας θα συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και άλλες οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους του νομού σε συμμετοχή και ενημερώνουν πως τα πούλμαν για δωρεάν μετάβαση των εργαζομένων στην Αθήνα, θα ξεκινήσουν στις 08:30 το πρωί από το Διοικητήριο, στην οδό Ψαρών.