Βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" ο 10χρονος από την Κρήτη που είχε καεί μία ημέρα μετά την Πρωτοχρονιά από ανάφλεξη σόμπας. Το παιδί νοσηλεύεται πια εκτός κινδύνου, παρόλο που τα εγκαύματα κάλυψαν το 25% του σώματός του.

Όταν ο Σταμάτης ξύπνησε, αγκάλιασε την οικογένειά του με δάκρυα στα μάτια. «Είστε όλοι καλά;» ήταν τα πρώτα λόγια του, αφού η τελευταία του ανάμν��ση ήταν ο δυνατός θόρυβος από την έκρηξη της σόμπας και οι φλόγες που τύλιξαν το σπίτι τους.

«Η κατάστασή του είναι εκτός κινδύνου. Το παιδί σιτίζεται κανονικά, έχει πλήρη επικοινωνία. Υπάρχουν μικρής έκτασης εγκαύματα βαρέου τύπου, τα οποία προσπαθούν οι γιατροί να αντιμετωπίσουν» δήλωσε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Τις επόμενες ημέρες το παιδί αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση από πλαστικό χειρούργο αυτή τη φορά, έτσι ώστε να αποκατασταθούν τα εγκαύματα που φέρει στο πρόσωπο και τα χέρια.

Αναπάντεχη εξέλιξη στην υπόθεση της 4χρονης Μελίνας

Την ίδια ώρα η οικογένεια της Μελίνας περίμενε να ληφθούν σήμερα δείγματα για να γίνουν οι ιστολογικές ��ξετάσεις στην Κρήτη, με την ελπίδα να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου της μικρής. Μάλιστα, θέλοντας να είναι σίγουροι ότι θα υπάρξει διαφάνεια στη διαδικασία, είχαν ορίσει και δική τους τεχνική σύμβουλο για να είναι παρούσα στις εξετάσεις. Το πρωί όμως, όταν επικοινώνησαν με τον ιατροδικαστή, τους περίμενε μία έκπληξη.

«Η απάντηση ήταν αποστομωτική, τα δείγματα τα έχω στείλει, λέει, ήδη στην Αθήνα για να γίνουν, λέει, εκεί οι ιστολογικές. Πράγμα το οποίο η οικογένεια παντελώς αγνοούσε. Κοιτάξτε, εμείς δε θέλουμε να βλέπουμε φαντάσματα, όμως ας μη μας κολάζουν κιόλας» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της μικρής Μελίνας, ο Γιώργος Κοκόσαλης.

Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού πήγαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα που διενεργεί την προανάκ��ιση και έστειλαν έγγραφο στην Αθήνα με το οποίο ζητούν να μην προχωρήσει καμία διαδικασία, αν δεν είναι παρούσα και η δική τους τεχνική σύμβουλος.