​Χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας για να εκφράσει την αντίθεση του στο προωθούμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικαστικές επιμελητές και άλλοι επιστήμονες, κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Στις 12:00 ήταν προγραμματισμένη η προσυγκέντρωση του συλλαλητηρίου έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επί της οδού Ακαδημίας 60. Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος έμειναν κλειστοί για περίπου τρεις ώρες.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε επαγγελματίες αυτών των κοινωνικών ομάδων να κατεβαίνουν στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Νομικών και μέλος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τους νέους επιστήμονες -που, όπως υποστηρίζει, θέτει χιλιάδες από αυτούς στο περιθώριο- και να αναθεωρήσει τη γραμμή και την πλεύση που έχει χαράξει και να οδηγηθεί στην κοινή λογική που έχει χαθεί σε αυτόν τον τόπο.

Ο κ. Βερβεσός, αναφερόμενος στην κινητοποίηση που πραγματοποιούν σήμερα οι δικηγόροι στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι «οι δικηγόροι θα δώσουν σήμερα μια απάντηση στον υπουργό Εργασίας και στην κυβέρνηση συνολικά να δούνε ποιοι εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου και ποιοι τη μειοψηφία. Σήμερα η Αθήνα θα ζήσει μέρες που δεν τις έχει ξαναζήσει, από τον κλάδο μας».