Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων στο Star που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη. Περιγράφουν τις στιγμές που έζησαν και μεταφέρουν εικόνες, από τον τρόμο που προκάλεσε το χτύπημα στην Πόλη.

Ο Βαγγέλης Καραγιάννης, από τη Λαμία, βρισκόταν στο ξενοδοχείο του, το οποίο απέχει μόλις 300 μέτρα, από το σημείο της έκρηξης. Κάθε μέρα πήγαινε εκεί για να πάρει, μαζί με τον αδελφό του, το τουριστικό λεωφορείο για να επισκεφθούν τα αξιοθέατα. Την μοιραία ημέρα μια ολιγόλεπτη καθυστέρηση στο δωμάτιο του, ήταν για εκείνον δώρο της τύχης. «Ευτυχώς για εμάς αργήσαμε να πάμε…τυχεροί ήμαστε. Επικράτησε πανικός, δύσκολες καταστάσεις».

Η Γιώτα Τριγώνη δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη. Εκτός από το οδοντιατρείο που διατηρεί, είναι μέτοχος σε ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται 200 μέτρα από το σημείο της έκρηξης. Νιώθει τυχερή, λέει, που επαγγελματικές υποχρεώσεις των ημερών, την κράτησαν στην Ελλάδα.

«Κάθε μέρα περνάω από εκεί είναι το τραμ και έχει μεγάλη αγορά. Ήμουν πάρα πολύ τυχερή που δεν ήμουν. Έχω άγχος και αγωνία».

Οι τουρίστες των δεκάδων ξενοδοχείων που βρίσκονται στην περιοχή ψάχνουν τρόπο για να φύγουν. Άλλοι πάλι, εμφανίζονται πιο ψύχραιμοι και δεν αλλάζουν τα σχέδιά τους.

Εν τω μεταξύ, οι Γερμανοί tour operator, τροποποιούν τα προγράμματα που είχαν για την Τουρκία αυτές τις ημέρες. Μάλιστα ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες που είχαν κλείσει επίσκεψη στην Τουρκία , μπορούν χωρίς χρέωση να επιλέξουν άλλο προορισμό ή αλλαγή ημερομηνίας ταξιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία σύλληψη για το ΜΑΚΕΛΕΙΟ στην Κωνσταντινούπολη-Ο βομβιστής δεν ήταν σε καμία "μαύρη λίστα"

ΑΥΤΗ είναι η φωτογραφία του μακελάρη της Κωνσταντινούπολης