Εξοργιστικό είναι αυτό που συμβαίνει στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας, όπου δεκάδες άνθρωποι παίζουν τη ζωή τους κορώνα- γράμματα περιμένοντας για ένα κρεβάτι στην εντατική.

Σύμφωνα με καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ένας ασθενής πέθανε την Τρίτη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ αναφέρει: «Ένας ακόμα ασθενής άφησε χθες, την τελευταία του πνοή, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου παρέμεινε διασωληνωμένος, σε κοινό θάλαμο περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η λίστα αναμονής έχει ξεπεράσει το 50 άτομα την ημέρα, πολλά από τα οποία θα καταλήξουν πριν βρεθεί κρεβάτι. Την ίδια ώρα, δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, αναβάλλονται λόγω της έλλειψης κλινών σε ΜΕΘ».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι: «Το πρόβλημα πρόκειται να οξυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της επικείμενης επιδημίας της γρίπης που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για να ανοίξουν τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά. Είναι απαράδεκτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και η εκάστοτε πολική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα τελευταία χρόνια, να νίπτει τας χείρας της».