​Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην οδό Αμφιγενείας, γύρω στις 8 το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή του Ζωγράφου και ένας άνδρας 67χρόνων έχασε τη ζωή του.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δύο άτομα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

208074783137029_1535505683_o.jpg
Η πυρκαγιά ξέσπασε από τσιγάρο ή από γκαζάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο εκλιπών, ο οποίος αντιμετώπιζε εκ γενετής κινητικά προβλήματα, διέμενε μαζί στο διαμέρισμα, μαζί με το φιλικό του ζευγάρι, δηλαδή τους δύο τραυματίες.

Οι τρεις τους αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και στο σπίτι δεν είχαν ρεύμα για περίπου 7-8 χρόνια! Ο άνδρας τραυματίας, περίπου 60 ετών, νοσηλεύεται με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Η γυναίκα τραυματίας, περίπου 50 ετών, είναι πλέον εκτός κινδύνου.

Στον επάνω όροφο διαμένει ο αδελφός του 67χρονου άτυχου άνδρα, ο οποίος τους βοηθούσε όσο μπορούσε.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής διεξάγει έρευνα για το τραγικό περιστατικό και τα αίτια της πυρκαγιάς. Σημειώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από το σαλόνι κι έτσι οι πυροσβέστες πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν το ζευγάρι που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο, όπου δεν είχε καταφέρει να εξαπλωθεί η πυρκαγιά. Η πιθανότερη αιτία εκδήλωσης της φωτιάς είναι το τσιγάρο, σύμφωνα με πηγές.