Μια σπάνια περίπτωση, διπλής μεταμόσχευσης οργάνων, πραγματοποιείται από το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, με πρωταγωνιστές δύο συνανθρώπους μας, έναν 51χρονο άνδρα και μία 58χρονη γυναίκα, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα που έδιναν για τη ζωή.

Ο 51χρονος από την Κρήτη και η 58χρονη, που διέμενε στην Κω, υπέστησαν εγκεφαλική αιμορραγία και έμειναν εγκεφαλικά νεκροί.

Συγγενείς και των δύο αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα τους, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό άλλους συνανθρώπους μας να ξεπεράσουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουν.

Από τον 51χρονο θα ληφθούν τα νεφρά, οι κερατοειδείς, το ήπαρ και οι πνεύμονες, ενώ από την 58χρονη θα ληφθούν τα νεφρά, οι κερατοειδείς, το ήπαρ, οι πνεύμονες και η καρδιά.

Τα όργανα θα μεταφερθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γερμανία, ενώ οι κερατοειδείς του 51χρονου θα παραμείνουν στο Ηράκλειο, στο ΠΑΓΝΗ.

Η διαδικασία με τη συμβολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου αναμένεται να είναι πολύωρη και να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Παράλληλα σε επιφυλακή έχει τεθεί και το αεροδρόμιο Ηρακλείου για τις αεροδιακομιδές οργ��νων και ιατρικού προσωπικού.