​Στην απώλεια 1.100 θέσεων εργασίας , εντός του επόμενου τριμήνου, θα οδηγήσει η... απειλή της Eldorado Gold για αναστολή των επενδυτικών της πλάνων στα μεταλλεία χρυσού, στις Σκουριές. Παγωμένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι.

«Δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι το να χάσω τη δουλειά μου. Περιμένουμε βέβαια τις τελικές ανακοινώσεις. Υπάρχει παγωμάρα» σημείωσε ο Σάκης Στοϊκος, εργαζόμενος στα μεταλλεία.

«Έχω δύο παιδιά . Είμαι χωρισμένος, βέβαια, τα παιδιά μου σπουδάζουν και πρέπει να τα βοηθήσω» ανέφερε ο Θεόδωρος Μάνος, εργαζόμενος στα μεταλλεία.

«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δουλειά. Δεν νομίζω να θέλουμε την καταστροφή του τόπου μας...» τόνισε ο Νικόλαος Αραμπατζής, εργαζόμενος στα μεταλλεία.

Η εξόρυξη χρυσού στην περιοχή, χωρίζει εδώ και χρόνια τους κατοίκους σε.... δύο στρατόπεδα! Από τη μία βρίσκονται όλοι εκείνοι που βλέπουν ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση από την παύση των εργασιών στα μεταλλεία και από την άλλη όσοι κάνουν λόγο για περιβαλλοντολογικό "έγκλημα" κι επιθυμούν να σταματήσουν οι εργασίες.

«Η ζημιά είναι τεράστια , πέρα από την υλοτόμηση , την καταστροφή του δάσους και το ξερίζωμα του δάσους. Δεν ξέρω τη ζημιά έχει προκληθεί και στα υπόγεια νερά» δήλωσε ο γεωλόγος Κυριάκος Παναγιωτόπουλος.

Στην...καρδιά των μεταλλείων χρυσού, στις Σκουριές, βρέθηκε το Σεπτέμβριο το Star.

Ο Τάσος Τέλλογλου, κατέβηκε στις στοές της Ολυμπιάδας, εκεί όπου, οι μεταλλωρύχοι... ταμπουρωμένοι, ζητούσαν ανάκληση της, τότε απόφασης , της κυβέρνησης για αναστολή των εργασιών ης Ελληνικός Χρυσός.