Στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζει τα τελευταία χρόνια μαζί με το σύζυγό της, βρισκόταν την ώρα της έκρηξης η Πατρινή εικονολήπτρια Ευρώπη Κατσαούνη.

Η Ευρώπη μίλησε στο tempo24.gr για την ώρα της ισχυρής έκρηξης κοντά στην Αγιά Σοφιά εκεί που πριν από μερικές ημέρες είχε σταθεί για να βγάλει... φωτογραφία!

«Ήμουν σπίτι μου και κάποια στιγμή ακούω έναν εκκωφαντικό θόρυβο! Φωνάζω στον άνδρα μου... ΕΚΡΗΞΗ!» περιγράφει η Ευρώπη λίγες μόνο ώρες μετά το μακελειό με τους νεκρούς στην Κωνσταντινούπολη.

Ο άνδρας της είναι δημοσιογράφος στο κρατικό γερμανικό κανάλι. Εκεί εργάζεται και η Πατρινή εικονολήπτρια ως freelancer.

«Μας πήρε λίγα λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι είχε συμβεί μέχρι που αρχίσαμε τη δουλειά για το κανάλι. Τελικά η έκρηξη ήταν στο Σουλταναχμέτ, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας το πιο τουριστικό μέρος της πόλης. Πριν από λίγες μέρες ήμουν εκεί και έβγαζα φωτογραφίες...».

Η συνομιλία μας με την Πατρινή συναδέλφου γίνεται μετ εμποδίων, λόγω του πανικού που επικρατεί στις περιοχές όπου κυρίως διαμένουν ξένοι αλλά και λόγω της δουλειάς του ζευγαριού που μετέδιδαν Live τα γεγονότα λεπτό προς λεπτό στο γερμανικό κανάλι.

Όπως εξηγεί η ίδια, οι Έλληνες φοβούνται πολύ αλλά και όλοι οι ξένοι που μένουν και εργάζονται στην Κωνσταντινούπολη για πολλούς λόγους. Τα μηνύματα που έλαβε η Ευρώπη από συγγενείς και φίλους στην Πάτρα ήταν εκατοντάδες. Ήθελαν όλοι να μάθουν αν είναι καλά. Αν δουλεύει, αν βρίσκεται εκεί.

«Έχω βαρεθεί να προσέχω. Τώρα έχω αρχίσει να φοβάμαι» αναφέρει η εικονολήπτρια, με ταραγμένη φωνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΒΙΝΤΕΟ: ΦΩΤΙΑ σε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη-Κινδύνευσαν εργαζόμενοι

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ μαρτυρίες: «Είδαμε ανθρώπινα μέλη γύρω μας»-ΔΕΝ είναι Έλληνες ανάμεσα στα θύματα

Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ από την στιγμή της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη: ΧΑΟΣ στους δρόμους