Συναγερμός σήμανε μεταξύ των μελών της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε πολύ κοντά στην Αγία Σοφία.

Όπως δήλωσε ��το star.gr ο δημοσιογράφος και φωτογράφος του Πατριάρχη, Νίκος Μαγγίνας «η έκρηξη ακούστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Πόλης, ακόμη και στο Φανάρι καθώς έγινε απέναντι από το Μπλε Τζαμί, διαγώνια της Αγίας Σοφίας. Επί του παρόντος οι αρχές μεταδίδουν πως υπάρχουν 10 νεκροί και 15 τραυματίες μεταξύ των οποίων κάποιοι είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Όλοι οι Έλληνες της Πόλης μιλάνε ο ένας με τον άλλον και δίνουν το στίγμα τους στις αρμόδιες αρχές και ευτυχώς δεν υπάρχουν αναφορές ότι κάποιος έχει τραυματιστεί. Μας λυπεί βέβαια το γεγονός πως χάθηκαν τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές και το Πατριαρχείο εκφ��άζει την οδύνη του για τους νεκρούς και προσεύχεται για τους τραυματίες. Οι αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει πως οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες είναι Τουρκικής καταγωγής.

Να σας ενημερώσω πως όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εξειδικευμένοι αστυνομικοί έχουν ήδη συλλέξει ευρήματα από τον τόπο της έκρηξης προκειμένου να ταυτοποιήσουν ποιοι κρύβονται πίσω από την αιματηρή επίθεση».

Στο Μάλτεπε το ξενοδοχείο που πήρε φωτιά

«Στο μεταξύ το ξενοδοχείο που «λαμπάδιασε» βρίσκεται μακριά από το σημείο της έκρηξης και συγκεκριμένα στο Μάλτεπε, 20 με 25 χιλιόμετρα από την Αγία Σοφία. Ευτυχώς εκεί δεν υπήρξαν τραυματίες καθώς και οι περίπου 25 άνθρωποι που εργάζονταν εκείνη την ώρα κατάφεραν και βγήκαν από το φλεγόμενο κτίριο εγκαίρως», είπε τέλος ο κύριος Μαγγίνας.

Της Ισμήνης Λέντζου