​Αν μένεις ή έχεις περάσει από το Κουκάκι ξέρεις ότι είναι μία πολύ ιδιαίτερη γειτονιά. Κάτω από την Ακρόπολη και τον λόφο του Φιλοπάππου διατηρεί ακόμα στοιχεία της παλιάς αρχοντικής Αθήνας, ενώ τα μαγαζάκια που έχουν κατακλύσει τους δυο πεζόδρομους του αποτελούν πόλο έλξης για νέους από όλες τις περιοχές της Αττικής.

Home-koykaki.jpg

Koykaki.jpg
Αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που σύμφωνα με το Airbnb (site που νοικιάζει σπίτια και διαμερίσματα σε όλο τον κόσμο για διακοπές) κατάφεραν να κάνουν την συγκεκριμένη γειτονιά ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες.

Με αυτό τον τρόπο, το Κουκάκι κατέκτησε την πέμπτη θέση στη λίστα του site με τις γειτονιές του κόσμου, οι οποίες παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων το 2015 και που προτείνει για το 2016.

Eyaggeliki.jpg

Katoikies.jpg
Πρώτη στη λίστα είναι η περιοχή Τσούο Κου στην Οζάκα της Ιαπωνίας με άνοδο 7.471%, ακολουθεί η Μπαγκλαμπού στην Μπανγκόκ της Ταϋλάνδης (1,239%), τρίτη τερματίζει η Μπρικφάιλντς στην Μαλαισία (1,231%). Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η περιοχή Κάπουσινς στη Μπορντό της Γαλλίας (966%) και πέμπτο έρχεται το Κουκάκι στην Αθήνα (800%).

View_of_Athens_from_the_Parthenon_001.jpg