Ο θάνατος της μικρής Μελίνας σόκαρε το πανελλήνιο, καθώς το μόλις τεσσάρων χρονών κοριτσάκι έχασε τη ζωή του όταν πήγε στο νοσοκομείο για να κάνει μία εγχείρηση ρουτίνας.

Τα αίτια θανάτου της παραμένουν άγνωστα, με τις τοξικολογικές εξετάσεις να βγαίνουν μέρα με τη μέρα ώστε να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα η αναισθησιολόγος ονόματι Νεκταρία Πολάκη, η οποία ήταν μέσα στο χειρουργείο όταν πέθανε η μικρή Μελίνα, είναι εξαρτημένη χρήστης οπιούχων σκευασμάτων.

Η εφημερίδα παρουσιάζει επίσημα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία, η αναισθησιολόγος και ξαδέλφη του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, κατηγορήθηκε και ομολόγησε την κλοπή ναρκωτικών σκευασμάτων (φαρμάκων που περιείχαν Πεθιδίνη), από το νοσοκομείο όπου εργάζεται ακόμη.

image.jpg
Μετά το περιστατικό έγινε ΕΔΕ, ενώ η ίδια φέρεται να ομολόγησε την πράξη της. Τότε φαίνεται πως της είχαν συστήσει τη «λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα των εξαρτήσεων».

Μάλιστα, δύο μέρες μετά τον τραγικό θάνατο της Μελίνας η 7η Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας έστειλε έγγραφο προς τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης, στο οποίο υπογραμμίζει πως «εδώ και εννέα μήνες δεν έχει προχωρήσει πειθαρχικά ο φάκελος της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνονται στον φάκελό της, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αναισθησιολόγος παρουσίαζε συμπτώματα γενικευμένης αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης, ενώ τελεί υπό ψυχιατρική και ψυχολογική παρακολούθηση.

Ωστόσο, παρότι σε βάρος της εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη για την κλοπή των φαρμάκων, συνεχίζει και εργάζεται κανονικά στο νοσοκομείο ως αναισθησιολόγος.

Τι υποστήριζε πριν λίγες μέρες για την καταγγελία περί κλοπής πεθιδίνης

Η ίδια λέει ότι πήρε τα φάρμακα «για να αντιμετωπίσει έναν οξύ πόνο από κολικό νεφρού και είναι απολύτως αναληθή τα όσα ακούγονται περί εξάρτησής της από ναρκωτικά».

«Έχω εργαστεί για 20 και πλέον χρόνια στο ΠΑΓΝΗ και το νιώθω σαν το σπίτι μου. Τον Μάιο είχα πάει να επισκεφθώ μια ξαδέλφη μου που νοσηλευόταν και περνάω από το Αναισθησιολογικό για να ζητήσω κάποιο αναλγητικό φάρμακο, μπουσκοπάν ή κάτι άλλο, γιατί είχα κολικό νεφρού και πονούσα φρικτά. Όλοι έλειπαν στα χειρουργεία, βλέπω μια μεταφορέα και μου λέει, αφού ξέρεις πού είναι πάρε το μόνη σου. Δεν έγινε καμιά διάρρηξη, καμιά κλοπή.

Άνοιξα το συρτάρι απλά και πήρα ένα πακέτο πεθιδίνες, όπως θα έπαιρνα ντεπόν και για το θέμα αυτό έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός. Είναι τραγικό να σε κατηγορούν για κάτι τόσο σοβαρό, για ναρκωτικά, για κλοπές και για όλα αυτά που λέγονται».

«Αν δεν ήμουν ξαδέλφη του Πολάκη, δεν θα γινόταν αυτός ο χαμός»

Όπως τόνισε: «Ποτέ δεν μου έχει προσάψει κανείς τίποτα για την δουλειά μου. Έχω καλέ�� σχέσεις με όλους, είμαι συνεπής και ασφαλώς δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά. Όλος αυτός ο χαμός γίνεται γιατί είμαι πρώτη ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Είναι όμως δίκαιο να κατηγορείς τόσο εύκολα έναν άνθρωπο που δεν έχει δώσε ποτέ δικαιώματα μόνο και μόνο γιατί έχει συγγενική σχέση με έναν υπουργό»;