Πρωτοφανές ήταν το θράσος που επέδειξε σπείρα τριών νεαρών ατόμων, η οποία είχε διαπράξει πέντε διαρρήξεις σε σπίτια, επιχειρήσεις και ΙΧ αυτοκίνητα σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο το τελευταίο τρίμηνο.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί έφτασαν στο σημείο να κάνουν ρεβεγιόν με γερό φαγοπότι την Πρωτοχρονιά σε σπίτι που είχαν διαρρήξει, το οποίο μάλιστα μετέτρεψαν και σε προσωρινή κατοικία τους για δύο 24ωρα! Φεύγοντας, δεν δίστασαν να αφήσουν πίσω τους εκτεταμένες ζημιές!

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί στο Ηράκλειο, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προέκυψε όμως από την αστυνομική έρευνα, σε συνεργασία με τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου, οι τρεις νεαροί από τις 30.10.2015 έως τις 02.01.2016, είχαν διαπράξει συνολικά πέντε κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Η σπείρα «χτυπούσε» σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, αρπάζοντας κοσμήματα, μετρητά, τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, ένα σύστημα πλοήγησης, κλειδιά από σπίτια και διάφορα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.