​Μία λίστα που μας άνοιξε την όρεξη δημοσίευσαν οι New York Times. Πρόκειται για τις 51 πόλεις σε όλο τον κόσμο που είναι για… καλοφαγάδες, καθώς αποτελούν τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς για το 2016!

Η μεγάλη έκπληξη της λίστας δεν είναι άλλη από την Θεσσαλονίκη, καθώς η κουζίνα της κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις της εφημερίδας και να κατακτήσει την 47η θέση! Αξίζει κάπου εδώ να σας αναφέρουμε πως στην λίστα δεν υπάρχει καμία άλλη ελληνική πόλη!

thessaloniki12.JPG
«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό. Οι νέοι επαγγελματίες της βόρειας αυτής ελληνικής πόλης αντιμετώπισαν τα υψηλά επίπεδα ανεργίας της χώρας με έναν ασυνήθιστο τρόπο: άνοιξαν εστιατόρια που σερβίρουν ελληνικές, σλάβικες και οθωμανικές γεύσεις�� γράφει το δημοσίευμα.

Την λίστα συμπληρώνουν προορισμοί όπως το Τσεσμέ της Τουρκίας και φυσικά προορισμούς σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Τέξας, Σρι Λάνκα, Καλιφόρνια, Ιαπωνία, Βιετνάμ, Ινδία.

Όσο για την πόλη που κατέκτησε την κορυφή; Το Μεξικό είναι το πιο hot μέρος για να φας το 2016!

Τα τρία εστιατόρια που έκαναν τους New York Times να γλύφουν τα δάχτυλα τους

Ένα από τα εστιατόρια που αποθεώνουν είναι το Sebrico το οποίο διευθύνεται συλλογικά από ερασιτέχνες σεφ. Οι σεφ επικεντρώνονται στα ντόπια υλικά, δημιουργούς γευστικά ελληνικά πιάτα και έχουν χαμηλές τιμές.

12239555_10203908347263812_12832875220788958_n.jpgsaloniki_.jpg

Στην συνέχεια κάνουν μία ιδιαίτερη αναφορά στην ομάδα του Roots κα αυτό γιατί έχει νόστιμη κουζίνα για… χορτοφάγους.

30509_2599_dsc1945.jpgsaloniki_vegan-gyros-fakosalata-roots-thessaloniki.jpg
Για να καταλήξουν στο Estrella, που το χαρακτηρίζουν ως ένα από τα νέα κομψά καφέ της πόλης με παραδοσιακά γλυκά και πεντανόστιμα κρουασάν με κρέμα και πορτοκάλι, τα λεγόμενα μπουγατσάν!

564612_230448450431160_374989990_n.jpgsaloniki_316717_n.jpg