​Τις μηχανές τους ζεσταίνουν οι αγρότες, καθώς το νέο ασφαλιστικό όπως λένε δεν αφήνει άλλα περιθώρια παρά μόνο κινητοποιήσεις. Την ίδια στιγμή στα μαλακά πέφτουν οι νέοι επαγγελματίες, καθώς για τρία χρόνια θα πληρώνουν τις κατώτερες εισφορές.

Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής χαρακτηρίζει ο αγροτικός κόσμος το νέο ασφαλιστικό. Όλη η οικογένεια του Γιώργου Βάρσου εργάζεται στα κηπευτικά. Το ασφαλιστικό, μετά και το νέο φορολογικό όπως λέει θα μας τελειώσει.

Σκεφτείτε λοιπόν σε μια τετραμελή οικογένεια ο σύζυγος η σύζυγος και τα παιδιά που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να έχουν να πληρώσουν 10.000 ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές.

6 στους 10 που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον από 22 ως 42 ευρώ το μήνα. Η ετήσια επιβάρυνση θα ξεπεράσει τα 500 ευρώ.

Κερδισμένοι του νέου ασφαλιστικού βγαίνουν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά επαγγελματίες και νέοι επιστήμονες, οι οποίοι θα φορολογηθούν όπως οι αγρότες.

Αυτό σημαίνει ότι το 20% που πληρώνουν το μήνα για ασφαλιστικές εισφορές δεν θα είναι στα 586 ευρώ που είναι σήμερα ο βασικός μισθός του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή 117 ευρώ, αλλά στο 90% αυτού του ποσού δηλαδή στα 468 ευρώ, δηλαδή 93,6 ευρώ, έχοντας όφελος 23,4 ευρώ το μήνα.