​«Θέλω να πάω να ενταχθώ στο Ισλαμικό Κράτος. Εκεί θα βρω ασφάλεια και ειρήνη. Θέλω να πάω να πολεμήσω στο πλευρό του ISIS. Να γεννήσω παιδιά στη Συρία για να γίνουν μαχητές» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η 28χρονη γυναίκα, Ελβετή υπήκοος και σύζυγος Αιγύπτιου επιχειρηματία που συνελήφθη στο συνοριακό σταθμό των Κήπων Έβρου για αρπαγή τους ανήλικου παιδιού της.

Όπως σας έχει αναφέρει στο star.gr., η γυναίκα πήρε τον τετράχρονο γιό της και εξαφανίστηκε από το σπίτι της, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, ταξίδεψε με δουλεμπορικό από το Κάιρο στην Κρήτη. Με το πλοίο της γραμμής έφτασε στον Πειραιά και από εκεί, με λεωφορείο, στην Αλεξανδρούπολη.

590_228141144dab55a91661cb269e0a43d7.JPG
Ο πατέρας με τον μικρό Άνταμ και την τζιχαντίστρια

Την αρπαγή του παιδιού δήλωσε στις αιγυπτιακές αρχές ο σύζυγός της και μόλις διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε φύγει από τη χώρα σήμανε συναγερμός στην Ιντερπόλ και εστάλη κατεπείγον σήμα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρει το Έθνος, καθώς ο σύζυγός της δήλωσε στις αρχές τις προθέσεις της γυναίκας να ενταχθεί στον ISIS.

Όπως είπε ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, από το 2013 η 29χρονη είχε εξελιχθεί σε φανατική μουσουλμάνα και υποστήριζε τις πράξεις βίας των ισλαμιστών ενώ τον περασμένο Αυγουστο ο ίδιος πληροφορήθηκε από φίλους ότι η σύζυγός του ήθελε να διαφύγει α��ό την Αίγυπτο για να ενταχθεί ως δυναμική μαχήτρια του ISIS. Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά του, η γυναίκα πούλησε πολύτιμα αντικείμενα, ώστε να εξασφαλίσει χρήματα για τη μεταφορά της ίδιας και του παιδιού τους στη Ράκα, μέσω Τουρκίας.

Τα σχέδιά της σταμάτησαν στις 2 Ιανουαρίου στους Κήπους του Έβρου όταν επιχείρησε να διασχίσει τα σύνορα και να περάσει στην Τουρκία με τον γιο της. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο μικρός δεν είχε διαβατήριο και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις βάσεις δεδομένων διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί η αρπαγή του από το Κάιρο.

Η 29χρονη συνελήφθη και ειδοποιήθηκε ο σύζυγός της, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα. Το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια του τετράχρονου στον πατέρα ο οποίος το πήρε και έφυγε στην Αίγυπτο, ενώ η 29χρονη αφέθηκε ελεύθερη καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούσαν να πείσουν την 29χρονη ότι το τζιχάντ είναι καταστροφικό και ότι δεν είναι καλό ούτε για την ίδια αλλά ούτε και για την ίδια της την οικογένεια να φύγει από τη Συρία. Η ίδια όμως δεν φαίνεται να μεταπείθεται και δεδομένου ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν την δικαιοδοσία να την κρατήσουν άλλο, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να αποχωρήσει από τη χώρα μας.

03a15544a539f2fb957d72687e5ba930.JPG

c051aba810257d75e105cae71cae9915.JPG

ΦΩΤΟ: ΕΘΝΟΣ