​Η μίνι κακοκαιρία με τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν σήμερα τις δυτικές και τις νότιες περιοχές της Ελλάδας προκαλώντας προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες δεν θα κρατήσει πολύ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων από την Παρασκευή αναμένεται και πάλι ηλιοφάνεια.

Ο χιονιάς που μας έκανε ποδαρικό για το 2016 τις προηγούμενες μέρες υποχώρησε αφήνοντας πίσω του μανιασμένους νοτιάδες και θυελλώδεις δυτικούς άνεμους που κράτησαν το πρωί της Πέμπτης δεμένα τα πλοία στον Πειραιά, στην Ραφήνα στο Λαύριο και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

Γρήγορα ωστόσο, η ένταση των αέρηδων θα πέσει και οι θερμοκρασίες θα θυμίσουν ξανά άνοιξη.

«Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με ηλιοφάνεια στις νότιες περιοχές, αλλά και πολύ καθαρή ατμόσφαιρα εξαιτίας των βοριοδυτικών ανέμων που θα πνέουν και θα έχουν ένταση 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί θα είναι σχετικά χαμηλή εξαιτίας της ξαστεριάς, όμως το μεσημέρι θ’ ανέβει στους 12 με 13 βαθμούς στα βόρεια και στους 17 με 18 στις υπόλοιπες περιοχές» λέει ο μετεωρολόγος, Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει καλός με τον υδράργυρο να ανεβαίνει κι άλλο. Μέχρι λοιπόν να μας ξανάρθουν τα χιόνια ας ρίξουμε μια ματιά στα στιγμιότυπα των τελευταίων ημερών που αποτύπωσαν με τον φακό τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες σε όλη τη χώρα.

Δείτε τα εναέρια πλάνα της Νέας Μονής Χίου μπορεί να μην είναι πολύ χιονισμένα είναι όμως άκρως εντυπωσιακά, τις μαγευτικές φωτογραφίες από την Ξάνθη που θυμίζουν καρτ ποστάλ, και τον κήπο στο τελωνείο του Έβρο όπου πάγωσαν τα πάντα δημιουργώντας πανέμορφους μικρούς σταλακτίτες

Για να μην ξεχνιόμαστε ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά…