​Σπείρα που κρατούσε φυλακισμένες γυναίκες από την Ρουμανία και τις προωθούσε σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας εξάρθρωσε η αστυνομία μετά από καταγγελίες των ίδιων. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι αυτά τα κυκλώματα δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

Ο φόβος ότι μπορεί να πέσουν θύματα των κυκλωμάτων που προωθούσαν στην πορνεία νεαρά κορίτσια από την Ρουμανία αφού πρώτα τα χτυπούσαν και τα βίαζαν, έχει κάνει τους κατοίκους στο κέντρο της Αθήνας κοντά στην οδό Φυλής να κρύβουν τα πρόσωπα τους.

Η σπείρα της σωματεμπορίας γυναικών που εξάρθρωσε η αστυνομία μια ημέρα μετά την πρωτοχρονιά, δρούσε από το Δεκέμβριο του 2014 και έφερνε από την Ρουμανία νεαρά κορίτσια στα οποία έταζε μια πλούσια ζωή. Όταν όμως έφταναν στην Ελλάδα τα έκλειναν σε ένα δωμάτιο σε πολυκατοικία κοντά στην πλατεία Βικτωρίας και με την απειλή σωματικής βίας τα εξέδιδαν καθημερινά σε οίκο ανοχής.

Όμως δυο κοπέλες δεν άντεξαν το ξύλο και τους καθημερινούς βιασμούς και αφού το έσκασαν πήγαν στην Υποδιεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων και έδωσαν διευθύνσεις και ονόματα από την σπείρα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 3 Ελληνίδες και αναζητούν δυο Ρουμάνους και δυο Έλληνες που είχαν στήσει το κύκλωμα σωματεμπορίας.

Το STAR είχε αναδείξει στο παρελθόν το πρόβλημα της σωματεμπορίας και μάλιστα ��λλοδαπές που εργάζονταν σε οίκους ανοχής είχαν ζητήσει να τιμωρούνται εκτός από τους σωματέμπορους και οι πελάτες που τις πλήρωναν.

Στα θύματα της σπείρας που κατήγγειλαν την σωματεμπορία προσφέρθηκε από την αστυνομία αρωγή και προστασία.