​Κάμερα ασφαλείας στο Ωραιόκαστρο κατέγραψε την Κυριακή έναν από τους δράστες να γκρεμίζει την σιδερένια αυλόπορτα της μάντρας ανακυκλώσιμων υλικών, με μια μπουλντόζα που υπήρχε μέσα στο οικόπεδο της επιχείρησης.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο-ντοκουμέντο, ο χειριστής του μεγάλου οχήματος βγαίνει ακόμα και έξω στον δρόμο, προκειμένου να σύρει εντελώς τη σιδερένια πόρτα στην άκρη, ελευθερώνοντας την έξοδο διαφυγής για τους συνεργούς του, οι οποίοι και εγκαταλείπουν στη συνέχεια γρήγορα τη μάντρα, έχοντας πρώτα αρπάξει από το οικόπεδο ένα μεγάλο φορτηγό και ένα ημιφορτηγό 4×4, φορτωμένο με ακριβά εργαλεία.

Η όλη «επιχείρηση» κράτησε λίγα λεπτά και φαίνεται -σύμφωνα με την αστυνομία- πως οι δράστες είχαν μελετήσει καλά το σχέδιό τους αρκετό καιρό πριν.

Η μάντρα ανακυκλώσιμων υλικών βρίσκεται στα σύνορα Ωραιοκάστρου – Ευόσμου, ενώ η διάρρηξη και κλοπή των οχημάτων έγινε ξημερώματα της παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Εν τω μεταξύ η εγκληματικότητα «χτυπάει» κόκκινο. Ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών αυξήθηκαν οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι ληστείες σε ποσοστό που ξεπερνά το 10% συγκριτικά με πέρυσι.

Το ένα μετά το άλλο ηχούν τα συστήματα συναγερμού σε διαμερίσματα και καταστήματα τους τελευταίους μήνες.

Οι συνδικαλιστές της αστυνομίας υποστηρίζουν πως ο νόμος Παρασκευόπουλου διευκολύνει τους κακοποιούς να βγαίνουν γρηγορότερα και ευκολότερα από τις φυλακές.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι επιχειρηματία στα Τρίκαλα και πήραν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε πάνω από 100.000 ευρώ.

��ε τη μέθοδο του ριφιφί κάποιοι άλλοι κακοποιοί στη Λάρισα κατάφεραν να μπουν σε φαρμακείο και ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο βάρους περίπου 70 κιλών το οποίο και πήραν μαζί τους.

Οι πολίτες προσπαθούν να προστατευθούν τοποθετώντας συναγερμούς στα σπίτια και τα καταστήματα τους.