​Ώρες αγωνίας πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μια οικογένεια από το Βόλο όταν το επτά μηνών αγοράκι τους κατάπιε την παραμάνα, στην οποία οι γονείς είχαν περάσει μια γαλάζια χάντρα!
Ανήμερα πρωτοχρονιάς ο μόλις 7 μηνών Μιχάλης κατάπιε την παραμάνα που κρεμόταν, με ένα ματόχαντρο , στην πάντα της κούνιας του και μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Βόλου. Εκεί οι γιατροί αποφάσισαν πως δεν διέθεταν τα κατάλληλα μέσα για να αφαιρέσουν με ασφάλεια την...ανοιχτή παραμάνα, που είχε σκαλώσει στον οισοφάγο του μωρού και κανόνισαν την άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.
"Το παιδί ήρθε μέσω ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο μας και εισήχθη στο ΩΡΛ τμήμα. Είχε καταπιεί μια παραμάνα. Του έγινε οισοφαγοσκόπιση προκειμένου η παραμάνα αυτή να αφαιρεθεί. Ήταν ανοιχτή και την κλείσαμε. Αφαιρέθηκε επιτυχώς και το παιδάκι πήρε εξιτήριο στις 4/1" εξήγησε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων.
Τεράστιος είναι ο... φόρτος των περιστατικών που δέχονται καθημερινά τα γενικά νοσοκομεία Παίδων - Αγία Σοφία και Αγλαία Κυριακού ενώ, όπως μας επισημαίνει ο Διοικητής Μανώλης Παπασάββας, το έργο γιατρών και νοσηλευτών, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο τις ημέρες των εορτών.
"Υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Εγώ όμως θέλω να ευχαριστήσω το υπάρχον προσωπικό, ότι υπερβαίνει εαυτόν για να καλύψει αυτές τις αυξημένες ανάγκες, όχι μόνο τώρα, αλλά διαχρονικά" επισήμανε ο διοικητής του νοσοκομείου.
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως τις ημέρες των γιορτών ο κόσμος καταφθάνει στα επείγοντα του νοσοκομείου ακόμα και για τα πιο απλά περιστατικά, που δεν χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας.