​Ο επίλογος της τραγωδίας γράφτηκε το μεσημέρι στο Αιτωλικό. Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί αποχαιρέτησαν τους δύ�� φίλους που πνίγηκαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

050116003819_9037.jpg
Στα Πηγάδια έγινε η κηδεία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, του 35χρονονου Βασίλη Γρατσάνη υπό τους ήχους του κλαρίνου. Δύο ώρες αργότερα στο χωρίο Πεντάλοφο συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον 40χρονο Γιάννη Κορδώση, που ήταν στη θέση του οδηγού όταν έγινε το δυστύχημα. Παρά τον πόνο της η μητέρα του Βασίλη Γρατσάνη, μετά την κηδεία του παιδιού της βρήκε τη δύναμη και επισκέφθηκε τη μητέρα του φίλου του για να της συμπαρασταθεί.

050116003820_0160.jpg
Βασίλης Γρατσάνης

050116003821_1322.jpg
Γιάννης Κορδώσης

Την ίδια ώρα τα ερωτήματα που βασανίζουν όλους είναι πολλά. Όταν οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τους δύο άνδρες από το αυτοκίνητο στο αρδευτικό κανάλι διαπίστωσαν ότι στη θέση του οδηγού καθόταν ο 40χρονος Γιάννης Κορδώσης ο οποίος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, όπως σας ενημερώσαμε χθες στο star.gr.

Οι οικογένειες των δύο φίλων προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση. Γιατί ο Βασίλης αναγκάστηκε να δώσει το αυτοκίνητο στον 35χρονο; Γιατί δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει; Αισθάνθηκε αδιαθεσία; Την απάντηση αναμένεται να δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

O συνοδηγός φορούσε ζώνη

Το τζάμι από την πλευρά του οδηγού ήταν ανοιχτό. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν σπασμένο ή κατεβασμένο.

Ο συνοδηγός φορούσε ζώνη αλλά όπως φαίνεται δεν έκανε προσπάθεια να λυθεί αν και έπεσαν σε αυλάκι έξι μέτρων.

Το αυτοκίνητο ήταν χτυπημένο στα πλάγια
Οι αστυνομικοί της Τροχαίας ερεύνησαν με πολύ προσοχή το σημείο που έγινε το δυστύχημα, αλλά και το αυτοκίνητο σε μια προ��πάθεια να διαπιστώσουν αν τα χτυπήματα στα πλάγια προκλήθηκαν από την ανατροπή και την πτώση στο κανάλι ή αν το αυτοκίνητο των δύο φίλων προσέκρουσε με κάποιο άλλο όχημα και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν διαπιστώσει να υπήρξε σύγκρουση.
ΕΔΕ για τις φωτογραφίες από το ελικόπτερο της αστυνομίας

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν φωτογραφίες από το ελικόπτερο της Αστυνομίας που φαίνεται το αυτοκίνητο μέσα στο αρδευτικό κανάλι. Η δημοσιοποίησή τους προκάλεσε την αντίδραση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος που διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.