Το ιατρικό θρίλερ για τις συνθήκες θανάτου της μικρής Μελίνας συνεχίζεται ενώ αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα ρίξουν φως στην υπόθεση και ίσως απαντήσουν στα ερωτήματα που βασανίζουν τους οικείους της.

«Τίποτα δεν περιμένω. Δεν ξέρω αν μάθω την αλήθεια. Αν υπάρχει λάθος, δεν στοχοποιώ. Αν υπάρχει λάθος θέλω να μάθω την αλήθεια» δηλώνει ο πατέρας της 4χρονης, Μανώλης Παρασκάκης.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για το γεγονός πως δεν έχει διαταχθεί ακόμα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε σήμερα, 9 ημέρες μετά το θάνατο του κοριτσιού γραπτή ανακοίνωση.

«Την επόμενη μέρα από τον θάνατο της 4χρονης (29.12.2015) ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ- Γ.Ν. «Βενιζέλειο» ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητή, έδωσε εντολή για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. Παράλληλα, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος και σε συνεννόηση με το Υπουργείο, ζήτησε όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τη διοίκηση του Βενιζέλειου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενδεδειγμένη ελεγκτική παρέμβαση του Σώματος» ήταν η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες, δεν πρόκειται να διαταχθεί πριν από το τέλος τις εβδομάδας, όποτε και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Μάλιστα και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα.

«Το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μια εγχείρηση ρουτίνας καθώς μπήκε στο νοσοκομείο για να βγάλει τα κρεατάκια από τη μύτη. Ο πατέρας της μικρής θέλει να μάθει την αλήθεια. Κανείς, λέει, μετά το θάνατό της δεν προσπάθησε να του εξηγήσει ή έστω να του συμπαρασταθεί» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

Τόσο το Βενιζέλειο όπου έγινε η επέμβαση της μικρής όσο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο παραμένουν χωρίς διοικητή. Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι νόμιμες διαδικασίες και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΜΟΝΟ στο star.gr: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ο πατέρας της 4χρονης- Τι είπε αφού έθαψε την κόρη του στην Κρήτη

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ο πατέρας της μικρής Μελίνας: «Το παιδί μου δεν ξύπνησε από το χειρουργείο»

ΛΥΓΙΣΕ η Κρήτη στην κηδεία της 4χρονης Μελίνας- Το αγγελούδι χάθηκε μετά από μια απλή επέμβαση

Κανονικά η ΕΔΕ για τη μικρή Μελίνα που πέθανε μετά από επέμβαση για κρεατάκια