​Σάλο προκάλεσε μία φωτογραφία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, την οποία ανήρτησε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, προκειμένου να ευχηθεί στον κόσμο για τη νέα χρονιά!

patolis.jpg

Σ’αυτήν απαθανατίζεται ο δήμαρχος, η σύζυγός του, ο γιος τους και η μητέρα του δημάρχου, να κάθονται στο σαλόνι, ενώ στο background ξεπροβάλλει μία υπερπολυτ��λή τραπεζαρία με φόντο το χρυσό. Όλες οι λεπτομέρειες από τον πίνακα μέχρι τις κουρτίνες δείχνουν μια χλιδή, η οποία έγινε μάλλον η αιτία να προκαλέσει τις αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου.

Από εκείνη την ώρα, «γλέντι» ξεκίνησε στα social media, με τους χρήστες να σχολιάζουν από τον πόντο που έλειπε από το καλσόν της κ. Πατούλη μέχρι το «χρυσό σαλόνι».

Ενδεικτικά μερικά από τα σχόλια στο Twitter:

patou.jpg

pa2.jpg
pa3.jpg

pa5.jpg

pa7.jpg

pa4.jpg

pa6.jpg

H προκλητική απάντηση Πατούλη
Τα σχόλια ενόχλησαν τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο οποίος θέλησε να δώσει την απάντηση του με ένα μακροσκελές κείμενο στο facebook. Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε σε «κακόβουλους που ξεκίνησαν έναν απίστευτο και αδικαιολόγητο επικοινωνιακό πόλεμο σε βάρος εκείνου και της οικογένειάς τους», επισημαίνοντας ότι «το σπίτι του είναι ένα απλό σπίτι, όπως αυτά που διαθέτουν χιλιάδες μεσοαστικές ελληνικές οικογένειες».
Δυστυχώς, στην Ελλάδα των πέτρινων χρόνων της οικονομικής κρίσης, πολλές μεσοαστικές οικογένειες έχουν χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματος τους και σίγουρα, ένα τέτοιο σπίτι με τόση υπερβολή και χλιδή δεν αντιπροσωπεύει τους μεσοαστούς του 2016.
Αναλυτικά η απάντηση του δημάρχου:
«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΥΣ
Πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή την έλευση του Νέου Χρόνου, ανήρτησα στην προσωπική μου σελίδα στο facebook μια οικογενειακή φωτογραφία, για να στείλω με τον τρόπο αυτό τις ευχές της οικογένειας μου για Καλή Χρονιά σε όλους τους φίλους μου. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι η φωτογραφία αυτή θα γινόταν αφορμή για να ξεσπάσει ένας απίστευτος κι αδικαιολόγητος σε ένταση και αρνητικά σχόλια «επικοινωνιακός πόλεμος» σε βάρος του προσώπου μου και της οικογένειας μου.
Ως άνθρωπος που ασχολούμαι εδώ και δεκαετίες με τα κοινά, έχω μάθει να αντι��ετωπίζω με ανοχή και κατανόηση τα αρνητικά σχόλια, όταν αυτά προέρχονται είτε από κακόβουλους ανθρώπους, είτε από πολιτικούς μου αντιπάλους. Γνωρίζω καλά πως παίζεται το «παιχνίδι της επικοινωνίας». Αυτό όμως που δεν πρόκειται ποτέ να ανεχθώ είναι το ψέμα, η συκοφαντία και η προσπάθεια κάποιων να με παρουσιάσουν ως άνθρωπο διαφορετικό από αυτόν που πραγματικά είμαι.
Θα ήθελα λοιπόν να ξεκαθαρίσω καταρχήν πως η φωτογραφία αυτή ελήφθη μέσα στο σπίτι μου. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα (κι όχι για κάποια βίλα) που βρίσκεται στην Πεύκη (κι όχι στην Εκάλη ή την Πολιτεία), στο οποίο ζω από το 1988 μαζί με τη σύζυγό μου. Το διαμέρισμα αυτό ανήκε στους γονείς της και μας το παραχώρησαν για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες στέγασης. Είναι ένα σπίτι σαν αυτά που διαθέτουν χιλιάδες μεσοαστικές ελληνικές οικογένειες, των οποίων τα μέλη δουλεύουν πολλές ώρες το 24ωρο για να διατηρήσουν ένα ευπρεπές επίπεδο ζωής.
Τα εισοδήματα μου και γενικότερα η περιουσιακή μας κατάσταση δεν είναι κρυφή, αφού εκ του Νόμου είμαι υποχρεωμένος να έχω δημόσια αναρτημένο το οικογενειακό μου Πόθεν Έσχες. Επειδή λοιπόν δεν έχω να κρύψω τίποτα, θεώρησα απολύτως ανθρώπινο να αναρτήσω μια οικογενειακή φωτογραφία από το χώρο του σπιτιού μου, το οποίο ούτε παλάτι είναι, ούτε χρυσό είναι όπως θέλουν κάποιοι για προφανείς λόγους να παρουσιά��ουν.
Μπορεί ορισμένοι να μην συμφωνούν με την αισθητική του χώρ��υ και τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να διακοσμήσουμε το σπίτι μας, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να διαμορφώνουμε το χώρο που θα ζούμε ως οικογένεια σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια.
Πολύ περισσότερο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χλευάζει το πρόσωπο της μητέρας μου με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς. Μιας γυναίκας η οποία ήταν φτωχή και χήρα και μπόρεσε να αναθρέψει σωστά τα δυο της παιδιά και να τα σπουδάσει. Τα προσβλητικά αυτά σχόλια τα επιστρέφω ολόκληρα σε όσους απερίσκεπτα τα ξεστόμισαν.
Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους φίλους μου ότι η προσπάθεια συκοφάντησης της οικογένειας μου δεν πρόκειται να με εμποδίσει να συνεχίσω να εργάζομαι με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Αμαρουσίου, καθώς και να αναπτύσσω κοινωνικού περιεχομένου δράσεις και πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας το θεσμικό μου ρόλο τόσο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, όσο και στο χώρο της Υγείας, για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την κρίση.
Τη σημασία και την αξία αυτών των κοινωνικών πρωτοβουλιών κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει και να την ακυρώσει, μέσα από την κακοπροαίρετη επικοινωνιακή «αξιοποίηση» μιας οικογενειακής φωτογραφίας.
Εύχομαι σε όλους και πάλι Καλή Χρονιά, με περισσότερη αγάπη, ανθρωπιά και αλληλεγγύη και λιγότερη εμπάθεια και μικροψυχία».

πατ.jpg

πατ2.jpg