​Το χιόνι την περίοδο των εορτών ευνόησε τα χιονοδρομικά κέντρα του Πηλίου στο Βόλο, των Καλαβρύτων Αχαΐας και της Βασιλίτσας Γρεβενών, που έκαναν «χρυσές δουλειές».

«Είχε τόσο πολύ κόσμο που μας γύρισε μία δεκαετία πίσω» ανέφερε ο Υπεύθυνος του Χιονοδρομικού Κέντρου του Πηλίου, Χρήστος Θεοδώρου.

Η αυθημερόν επισκεψιμότητα στα χειμερινά θέρετρα αυξήθηκε την τελευταία διετία σε ποσοστό 20% και τα «snow buses» προκειμένου να ικανοποιήσουν τους επισκέπτες είχαν προχωρήσει στην ενίσχυση των δρομολογίων τους προς αυτά κατά τουλάχιστον 50%.

«Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι νέους χιονοδρόμους. Βλέπουμε νέο κόσμο να προσπαθεί να δοκιμάσει το σπορ», δήλωσε ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων, Λεωνίδας Σπυρόπουλος.

Το χιονοδρομικό κέντρο των Καλάβρυτων είχε την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 4 ετών, αφού πολλοί είναι οι νέοι λάτρεις του χιονιού.

Στην Βασιλίτσα η ανεμοθύελλα δεν βοήθησε τους λάτρεις του σκι. Μπορεί το χιονοδρομικό κέντρο να λειτουργεί εδώ και ένα μήνα, οι επισκέπτες όμως ήταν λίγοι και καλοί.

Η χιονόπτωση που έπεσε τις τελευταίες ημέρες ευνόησε κυρίως τη Νότια και Ανατολική Ελλάδα, όπου τα χιονοδρομικά λειτούργησαν πλήρως, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας ντύθηκαν μεν στα λευκά, αλλά το χιόνι που έπεσε δεν ήταν αρκετό για να δοθούν στους πολίτες όλες οι πίστες.

Σήμερα, στην Ελλάδα υπάρχουν 190 χλμ. χιονοδρομικές πίστες και περισσότεροι από δέκα τουριστικοί αναβατήρες, από τους οποίους και 30 εναέριοι, με συνολική μεταφορική ικανότητα 75.000 ατόμων/ώρα.