​Εξέγερση σημειώθηκε από περίπου τριάντα παράνομους μετανάστες που κρατούνται στην Κόρινθο. Το βράδυ του Σαββάτου, έβγαλαν στην αυλή του στρατοπέδου στρώματα, και τους έβαλαν φωτιά, διαμαρτυρόμενοι για την κράτησή τους.

Μεγάλη δύναμη δεσμοφυλάκων, προσπάθησε να τους ελέγξει, ενώ ταυτόχρονα έφτασαν μεγάλες ενισχύσεις της αστυνομίας και διμοιρίες ΜΑΤ.

Οι μετανάστες άρχισαν να τους πετάνε πέτρες. Ακολούθησαν συμπλοκές, και η εξέγερση κατεστάλη, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει αποφασισμένος να λάβει μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης. Όσοι αλλοδαποί μπαίνουν παράτυπα στη χώρα μας θα κρατούνται, και θα επαναπροωθούνται, είχε σημειώσει.

Πάντως ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που παραμένουν στην πλατεία Βικτωρίας, έχει μειωθεί. Βροχή και παγωνιά έχουν κάνει πολύ δύσκολες τις συνθήκες διαμονής τους, και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με αυτοσχέδια κασκόλ, κουκούλες και χοντρά μπουφάν. Το μεσημέρι της Κυριακής, αλληλέγγυοι τους μοίρασαν τρόφιμα και προμήθειες, ενώ την κατάσταση κάλυψε η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, με ζωντανή μετάδοση.

Στην Αττική η κυβέρνηση, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Αγορά», εξετάζει να δημιουργήσει κέντρο ταυτοποίησης προσφύγων, στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο Λιόση, στα Άνω Λιόσια.

Ο ερειπωμένος χώρος είναι γεμάτος μπάζα, ενώ έχει μετατραπεί σε βοσκότοπο.

Μόνο το κατεστραμμένο φυλάκιο και τα κτίρια του μηχανουργείου, του γραφείου κινήσεως και της φυλακής, θυμίζουν στρατόπεδο. Μέσα στο χώρο υπάρχει και ο ιερός ναός του Αγίου Χριστοφόρου που αναγέρθηκε από δωρεά. Ποια θα είναι η τύχη του, αν εδώ φιλοξενηθούν μετανάστες, και μάλιστα μουσουλμάνοι, άγνωστον.