​Δεκάδες είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες γύρω από το θάνατο του μόλις 28 ημερών βρέφους, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό από τους γονείς του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με το CretaLive, η νεκροψία δεν κατάφερε να φωτίσει το μυστήριο σχετικά με τον χαμό του μωρού. Η πρώτη εικόνα, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Κ. Κανάκη είναι πως το νεογέννητο αγοράκι δεν ήταν παραμελημένο και δεν έφερε σημάδια κακοποίησης.

Όπως έγινε γνωστό το μωρό με τη γέννησή του παρουσίασε συμπτώματα στερητικού συνδρόμου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Νεογνών, καθώς η μητέρα του είναι τοξικομανής.

Κατόπιν όμως το μωρό παραδόθηκε στους γονείς του, οι οποίοι και το πήραν σπίτι.

Αυτό που ερευνάται πλέον είναι αν ο θάνατος του νεογέννητου οφείλεται σε νέο στερητικό σύνδρομο ή σε άλλη αιτία.

Η μητέρα πάντως, που φέρεται να παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης, διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι δεν θήλαζε το αγοράκι και το τάιζε με μπιμπερό.

Αν ισχύει αυτό, τότε, όπως είπε η ιατροδικαστής, θεωρητικά θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης νέου στερητικού συνδρόμου.

Παρ’ όλ’ αυτά, ασφαλή συμπεράσματα για τη νέα αυτή τραγωδία που συγκλονίζει όλη την Κρήτη θα μπορέσουν να βγουν μόνο με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.