​Δεν έχει τέλος το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στο Μεσολόγγι με την εξαφάνιση δύο ανδρών, 35 και 40 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν βγει να διασκεδάσουν για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και χάθηκαν από προσώπου γης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στον ποταμό Αχελώο, καθώς και σε παραποτάμιες περιοχές για να εντοπιστεί ένα ίχνος των δύο ανδρών.

Όπως είπε στο Mega, ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας διάσωσης, Δ. Τσιρόγλου, το Σάββατο άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ «χτένισαν» το ποτάμι, όμως δεν βρέθηκε κανένα σημάδι των δύο ανδρών.

«Δυστυχώς οι έρευνες μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες. Έχουμε ψάξει σε όλα τα πιθανά σημεία που θα μπορούσε να είχε φύγει το αυτοκίνητο, όμως δεν έχουμε βρει τίποτα. Δεν υπάρχουν σημάδια ότι το αυτοκίνητο μπορεί να έχει πέσει στο ποτάμι», είπ��.

Σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται και πάλι στον Αχελώο ποταμό, όπου με βάρκες άνδρες της ΕΜΑΚ και εθελοντές ψάχνουν από άκρη σε άκρη για ένα ίχνος των δύο ανδρών, ενώ στις έρευνες θα συμβάλει και ελικόπτερο.

Οι καιρικές συνθήκες πάντως στην περιοχή είναι δύσκολες, καθώς βρέχει από νωρίς και αυτό θα δυσχεράνει τις έρευνες.

Φίλος αγνοουμένων: «Τους άφησα 03:00 η ώρα και από τότε δεν τους ξαναείδα»

Στο Mega μίλησε επίσης και ο φίλος των δύο αγνοουμένων, Α. Μακρής, ο οποίος διασκέδαζε μαζί τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Έχουμε δυο μέρες και δεν μπορούμε να τους βρούμε πουθενά. Με τα παιδιά κάναμε μαζί ρεβεγιόν. Ήμασταν μαζί έως τις 03:00 η ώρα το βράδυ. Τους άφησα σε ένα χωριό, στη�� Πεντάλοφο και 04:30 η ώρα έφυγαν από το συγκεκριμένο χωριό», είπε.

Σε ερώτηση αν έγινε κάποιος καυγάς ή διαπληκτισμός, ο φίλος των δύο ανδρών είπε ότι δεν συνέβη κάτι όσο ήταν μαζί, παραδέχθηκε όμως ότι λόγω της ημέρας είχαν πιει λίγο παραπάνω.

«Είχαμε πιει όλοι λίγο παραπάνω, αλλά αν είχαν κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο θα τους είχαμε βρει. Δεν μας πάει τίποτα στο μυαλό για το τι μπορεί να τους συνέβη. Από τις 04:30 η ώρα έχουν εξαφανιστεί και είχαν κλείσει και τα τηλέφωνά τους. Η μητέρα του Βασίλη τον έπαιρνε στις 05:00 και το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο», είπε.

Μητέρα αγνοούμενου: «Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε ας μιλήσει»

Δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να το πει στην αστυνομία έκανε η μητέρα του ενός αγνοούμενου.

«Θέλω να θερμοπαρακαλέσω όλο τον κόσμο, όποιος είδε κάτι, όποιος ξέρει κάτι να πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία. Δεν ζητάω ευθύνες από κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά να βρούμε τα παιδιά μας και να είναι καλά», είπε η μητέρα.

Ζήτησε μάλιστα οι έρευνες να κινηθούν και σε άλλες περιοχές, καλώντας την αστυνομία να αξιοποιήσει το υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας ακόμα και μέχρι το Ρίο.

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε και ένας ξάδελφος των αγνοουμένων, ο οποίος δεν έκρυψε τους φόβους του, μήπως οι δύο άνδρες έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας.

«Ήταν παιδιά της βιοπάλης. Φοβάμαι μήπως έγινε έγκλημα, μήπως τα παιδιά βρέθηκαν μπροστά σε κάποια συναλλαγή και τα σκότωσαν», είπε.