​Παραλίγο να κάνουν Πρωτοχρονιά μέσα στα αυτοκίνητά τους, εκατοντάδες οικογένειες που από το μεσημέρι της Πέμπτης παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και όχι μόνο!

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, δύο νταλίκες «δίπλωσαν» στους Αγίους Θεοδώρους επί της εθνικής οδού, με συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στη ροή της κυκλοφορίας.

20151231_143413 (1).jpg

Έτσι οι οδηγοί έμειναν ακινητοποιημένοι από το Αχλάδι της Φθιώτιδας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους της Μαγνησίας, δηλαδή από το 245ο χλμ. έως το 270ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας - Λάρισας.

Εκχιονιστικά μηχανήματα αρχικά απομάκρυναν κάθε κίνδυνο στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα λίγο μετά τις 17.00 να διοχετευθεί η κυκλοφορία από Λαμία προς Λάρισα και Βόλο από το 242ο χλμ., στη διασταύρωση Ραχών, μέσα από το παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Screenshot_2(39).jpg

Στη συνέχεια από τον κόμβο της Πελασγίας απεγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα που ήταν εγκλωβισμένα στο τμήμα από Αχλάδι μέχρι Πελασγία και η κίνηση διοχετεύτηκε στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, απέδωσαν και οι προσπάθειες που καταβάλλονταν για επίλυση των προβλημάτων στο 260ο χλμ. στους Αγίους Θεοδώρους. Το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και αποκαθίσταται σιγά-σιγά η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Λάρισας. Ωστόσο τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό για τα φορτηγά αυτοκίνητα και τα μεγάλα οχήματα που έχει εφαρμοστεί με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας.

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας – Δομοκού, καταβάλλονται προσπάθειες για να παραμείνει ανοιχτός, ενώ η κυκλοφορία συνεχίζεται μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα Ι.Χ.

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες επικρατεί μια ύφεση στην Ανατολική και τη Δυτική Φθιώτιδα, ενώ αντίθετα έντονα παραμένουν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δομοκού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΓΝΩΣΗ-Αυτοκίνητα ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ στο χιονιά-Πού υπάρχουν σοβαρά προβλήματα

Χιονίζει και στη Χίο-Παγοδρόμιο θυμίζουν οι δρόμοι-ΦΩΤΟ

"ΑΣΠΡΙΣΑΝ" και οι Κυκλάδες! Στα λευκά "ντύθηκαν" Νάξος και Ηρακλειά-ΦΩΤΟ

Πάγωσε και η... θάλασσα στην Φθιώτιδα! Το χιόνι έφτασε και στην παραλία-ΦΩΤΟ

Εγκλωβισμένος επί ώρες ο Α. Γεωργιάδης μαζί με Μανωλίδου στον αυτοκινητόδρομο!