Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, καθώς εκτός από το ότι χιονίζει σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος έχει κάνει βουτιά φθάνοντας ακόμη και τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, ο κρατικός μηχανισμός δηλώνει έτοιμος για να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας από τη Σιβηρία με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν έντονες χιονοπτώσεις και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Από το πρωί της Τετάρτης χιόνιζε στη Δράμα, ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης. Καβάλα και Ξάνθη, ήταν οι πρώτες πόλεις που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία που θα φτάσει έως Κρήτη.

Χιονίζει ακόμα, σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Πέλλας, της Πιερίας της Ημαθίας ενώ στη Θεσσαλονίκη σημειώνεται ελαφρά χιονόπτωση από την Ασπροβάλτα, μέχρι το Σοχό, αλλά και στον Χορτιάτη. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται στα σημεία όπου χρειάζεται και αποχιονίζουν.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται από την Ασπροβάλτα, μέχρι το Σοχό, αλλά και στον Χορτιάτη. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται στα σημεία όπου χρειάζεται και αποχιονίζουν.

Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο 1.300 - 1.400 μέτρων.

Επί ποδός ...χιονιά και η Πεντέλη

Εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες είναι επί ποδός στους δήμους της Αττικής. Μάλιστα, στην Πάρνηθα το έχει στρώσει ήδη. Σε βίντεο που δημοσίευσε στην σελίδα του το καταφύγιο Μπάφι, τα πάντα είναι λευκά!

Πρόβλεψη καιρού για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα

Το βράδυ της Τετάρτης θα είναι μία δύσκολη παγωμένη νύχτα, με έντονες χιονοπτώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

«Στη διάρκεια της νύχτας σήμερα και μέχρι αύριο το μεσημέρι, θα χιονίζει στις περισσότερες πόλεις της Μακεδονίας, όπως στις Σέρρες, στη Δράμα, στον Πολύγυρο, στη Βέροια, στην Έδεσσα και στην Κατερίνη.

Νοτιότερα στη Θεσσαλία και την τη Στερεά θα χιονίζει καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι χιόνι θα πέσει στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Λαμία και στην Στενή Ευβοίας αλλά και στη Λιβαδειά, στη Θήβα και στα Οινόφυτα. Στην Πελοπόννησο θα χιονίσει πολύ σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο όπως η Τρίπολη, η Βυτίνα και τα Καλάβρυτα αλλά και στ�� Σπάρτη , στη Νεμέα και δεν αποκλείεται και στο Άργος. Στην Κρήτη χιόνια θα πέσουν στο οροπέδιο του Λασιθίου και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Ψηλορείτη και των Λευκών Ορέων» ανέφερε στο Star ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Ο υδράργυρος την Πέμπτη θα πέσει κάτω από το μηδέν και σε πολλούς νομούς θα υπάρξει παγετός. Ενδεικτικά αύριο στις εννέα το πρωί Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα θα έχουν 2 βαθμούς Κελσίου, τα Ιωάννινα 1 , η Ξάνθη -2, η Τρίπολη -2 και το Καρπενήσι -3.

Λόγω του ψύχους οι δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν ανοίξει θερμαινόμενες αίθουσες για τους αστέγους.

Η Πρώτη ημερά του 2016 θα είναι και αυτή...παγωμένη όμως το κύμα κακοκαιρίας θα υποχωρήσει από το μεσημέρι και μετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠ��ΣΗΣ

Στην «ΚΑΤΑΨΥΞΗ» όλη η χώρα- Το έστρωσε στην Πάρνηθα (βίντεο)

Έκτακτα μέτρα για την προστασία προσφύγων και μεταναστών από την κακοκαιρία

Με σφοδρό κύμα κακοκαιρίας μας αποχαιρετά το 2015- Ρεβεγιόν... με χιόνια και στην Αττική!