​Η πλατεία Βικτωρίας γέμισε πάλι με μετανάστες, ενώ σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από σήμερα σε όλη τη χώρα.

Οι ίδιοι δεν εγκαταλείπουν την πλατεία, παρά το γεγονός ότι λεωφορεία διατίθε��ται για να τους μεταφέρουν στον Ελαιώνα. Θεωρούν ότι μένοντας στην περιοχή, μπορούν πιο εύκολα να ταξιδέψουν προς τις χώρες της Ευρώπης.

Περίπου 300 μετανάστες έχουν κατακλύσει την πλατεία Βικτωρίας, μεταξύ αυτών ηλικιωμένοι και παιδιά. Το κρύο δεν το φοβούνται… το αντέχουν, λένε. Τις βόμβες στον τόπο τους δεν άντεχαν.

Εντωμεταξύ, χθες ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας είναι ανεξέλεγκτη και υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων λόγω και του κύματος κακοκαιρίας που έρχεται.

«Παρά τις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας εξελίσσεται αρνητικά, έχει γίνει εκ νέου αφόρητη και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Εν όψει και της επερχόμενης επιδείνωσης του καιρού, ζητάμε από την πολιτεία την λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για την αποσυμφόρηση της πλατείας, τη στέγαση και τη φροντίδα των ανθρώπων αυτών, καθώς και τη μέριμνα για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Η νύχτα αναμένεται δύσκολη, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει κατά 12 βαθμούς Κελσίου. Οι δήμοι πάντως θα ανοίξουν τις θερμαινόμενες αίθουσες τους για να τους φιλοξενήσουν.