​Το 100% αγγίζει η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα για την Πρωτοχρονιά με τους ξενοδόχους να αποδίδουν την αυξημένη κίνηση και την στροφή των εκδρομέων στους ασφαλείς ελληνικούς προορισμούς στην τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη.

Σε ορεινή Αρκαδία, Τρίκαλα Κορινθίας, Αράχωβα, Καρπενήσι, Πήλιο, Ζαγοροχώρια και Άγιο Αθανάσιο αναμένεται κοσμοσυρροή με την τιμή ανά δίκλινο να κυμαίνεται κοντά στα 90 ευρώ τη βραδιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τριήμερο των Χριστουγέννων στην Αγόριανη, το γραφικό χωριό κοντά στην Αράχωβα, λίγο έλειψε να ξεμείνουν τα μαγαζιά από νερό και αναψυκτικά, λόγω της μεγάλης κινητικότητας.

Πάντως, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού θα υποδεχθεί τη νέα χρονιά με εκσυγχρονισμένα μηχανήματα, ανακαινισμένο σαλέ και καινούριες διαδρομές.

Την ίδια στιγμή, οι κρατήσεις στα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο και τα Γιάννενα φέτος ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Σε γιορτινούς ρυθμούς χορεύουν και τα Καλάβρυτα, όπου έχουν απομείνει ελάχιστα διαθέσιμα δωμάτια.

Να σημειωθεί ότι από το βράδυ της Τετάρτης στους περισσότερους χειμερινούς προορισμούς αναμένεται να πέσει χιόνι με την ελπίδα να λειτουργήσουν πλήρως την Πρωτοχρονιά τα χιονοδρομικά κέντρα.